*Nettavisen* Sport.

Hushovd skadet - mister VM

SKADET: Thor Hushovd har pådratt seg en skade og mister VM. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Det norske sykkelikonet får ikke drømmeavslutningen på karrieren.

30.08.14 09:35

Fredag veltet Thor Hushovd rett før målgang under et ritt i Frankrike, og nordmannen hadde tydelig vondt etter smellen.

Den norske sykkellegenden ga tidligere i sommer beskjed om at han kom til å legge opp som sykkelproff etter årets sesong, men at han ønsket å avslutte med stil.

Han ønsket nemlig å forlate sykkelsirkuset som verdensmester, noe han har vært én gang i sin karriere.

Men fredagens fall setter en stopper for Hushovds drømmescenario.

- Ingen VM på meg etter gårsdagens krasj. Jeg har det bra, men trenger noen dager av sykkelen, sier Hushovd under bildet han har lagt ut på Instagram.

Det er triste nyheter for det norske sykkelpublikummet, som har trykket Hushovd til sitt bryst etter flere store triumfer gjennom hans karriere.

I 2010 vant Hushovd sin største triumf på sykkelsetet, da han knuste all motstand under verdensmesterskapet i Australia.

Nordmannen, som går under kallenavnet «Oksen fra Grimstad», har vunnet ti etapper i verdens største sykkelritt, Tour de France, og har vunnet den grønne poengtrøya i rittet to ganger.

Fredagens velt kom rett før målgang i det franske rittet, og sportsdirektøren i Hushovds lag Yvon Ledanois er sikker på at nordmannen ville vunnet rittet om han hadde holdt seg på hjulene.

- Thor fortalte meg at han var sterk og hadde gode bein. Jeg er sikker på at han hadde vunnet denne etappen om han ikke hadde krasjet, sa Ledanois etter rittet.

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.