RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd slått i spurten

Thor Hushovd (Arkivbilde).
Thor Hushovd (Arkivbilde). Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Thor Hushovd trillet over mål til fjerdeplass på første etappe av California rundt.

Feltet kom mer eller mindre samlet til mål, og den norske Credit Agricole-stjernen var med helt der fremme da seieren skulle deles ut.

Men det var Graeme Brown fra Australia som rullet først over mållinjen. Det er samme mann som krasjet med belgiske Tom Steels under Tour of Qatar i januar. Steels har nå offisielt klaget Rabobank-syklisten inn for det internasjonale sykkelforbundet (UCI) etter den hendelsen, med beskjeden:

- Hvis ting som dette forblir ustraffet, risikerer UCI-sjefene at en vidunderlig gren som denne blir som en vanlig boksematch. Det ville vært en synd. Jeg håper UCI følger dette opp, sa Steels om klagen ifølge cyclingnews.com.

Tung Thor
Det var imidlertid ingen ting i veien med oppførselen til Brown på dagens etappe, i stedet var Thor Hushovd plaget med tunge ben.

- Underveis på etappen følte jeg meg noe tung i beina, men det er normalt siden jeg kom til rittet med masse trening. Jeg håper det løsner litt i løpet av noen dager og da kommer nok seieren etter hvert. Så langt har det vært et veldig bra ritt, sier Hushovd til Syklingens Verden.

Greg Henderson fra New Zealand og Allan Davis fra Australia ble henholdsvis nummer to og tre.

Leipheimer leder
Hushovds lagkamerat Mads Kaggestad endte på 35. plass. Kaggestad ble nummer 41 på prologen, slått med 19 sekunder av Levi Leipheimer, mens Hushovd endte på 51. plass på prologen, 22 sekunder bak den amerikanske vinneren. Leipheimer leder California rundt.

Det gjenstår seks etapper av rittet. California rundt avsluttes søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere