RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd tror de andre er rene

Foto: Scanpix/AFP PHOTO PAOLO COCCO
Sist oppdatert:
Den tyske syklisten Danilo Hondo fikk torsdag sparken av laget Gerolsteiner, etter at det ble funnet spor av doping også i b-prøven hans.

Hondo testet positivt på det forbudte prestasjonsfremmende stoffet carphedon under Murcia Rundt i mars. Tyskeren vant to etapper og hadde den gule ledertrøyen i rittet.

Etter at også b-prøven var positiv, kommer trolig det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å utestenge Hondo for de neste to årene.

- Jeg håper de sparker ham hardt ut, sier Thor Hushovd til VG.

Men han tror ikke på et dopingproblem innen sykkelsporten.

- Jeg tror man er nødt til å være litt naiv. Hvis du stiller på start og tror andre er dopet, taper du, sier han videre.

Sponsoren fortsetter
Mineralvannsprodusenten bak Gerolsteiner-laget sier de fortsatt vil sponse de øvrige rytterne på laget, men for Hondos del er det over og ut.

Danilo Hondo slo Thor Hushovd i kampen om andreplassen i den italienske klassikeren Milan - San Remo i mars. Det er ennå ikke avgjort hvorvidt resultatet fra rittet blir stående, men dersom tyskerens navn strykes fra listene vil Hushovd rykke opp til andreplass. Det vil i så fall være tidenes norske plassering i en klassiker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere