Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd tror på Ullrich

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Thor Hushovd tror Jan Ullrich stikker av med seieren i årets Tour de France. Men han tør ikke å vedde på det.

«Oksen fra Grimstad» er på vei til Strasbourg, hvor prologen i Tour de France går av stabelen. Thor Hushovd føler seg bedre forberedt enn noen gang, og gleder seg til å unnagjøre de siste helsesjekkene og pressekonferansene.

Lørdag braker det løs.

Godt forberedt
- Jeg gleder meg til å komme i gang, smiler Hushovd, som er den største stjernen i årets utgave av Credit Agricole.

- Magefølelsen er god. Jeg gleder meg til å komme opp (til Strasbourg) og kjenne på stemningen. Jeg føler at jeg har gjort det jeg kan for at det skal bli best mulig.

Det er 13 etapper som i utgangspunktet ser ut til å passe Thor Hushovd og de andre spurtekspertene best, og åtte av disse er blant de ni første etappene. 28-åringen forventer at Tom Boonen og Robbie McEwen nok en gang blir de tøffeste konkurrentene i massespurtene.

- 2006 er et år for spurterne, konstaterer Hushovd.

Hvem overtar tronen?
Men 2006 er også et år for de som bærer realistiske drømmer om sammenlagtseier i Tour de France. Lance Armstrong har lagt opp, og dermed stopper amerikanerens utrolige seiersrekke på sju strake år. Denne gang vinner en annen rytter.

- Jeg ser på Jan Ullrich som en stor favoritt. Ivan Basso kommer også til å være med, og så er vel Alejandro Valverde en outsider, mener Hushovd, som tror hans italienske lagkamerat Pietro Caucchioli kan kjempe om en plass blant de 5-10 beste.

- Men jeg hadde ikke satt penger på andre enn meg selv. Og da hadde jeg tapt, så det gidder jeg ikke, ler Hushovd.

Grimstads store sykkelsønn har to individuelle etappeseirer i Tour de France på karrierelisten, samt en seier i lagtempo. Skal han legge nye etappeseirer til skrytelisten, må det bli individuelt. Lagtempo er Credit Agricoles ømme punkt.

-Komplett lag
- Vi er et komplett lag, med ryttere i alle kategorier. Vi har et spennende lag, og kan hevde oss når det gjelder etappeseirer, i spurter, i kampen om den grønne trøya, og vi kan være aktive i brudd. Det siste er en veldig viktig del av sykkelløp, så vi får vist fram trøya vår.

- Men tempo er det svakeste leddet. Det får vi bare kjempe oss gjennom, varsler Hushovd.

Selv er han imidlertid sterk i temporitt, og har satt seg som mål å forlate prologen med et godt utgangspunkt for de neste etappene.

- Jeg har trent litt på tempo i det siste. Hvis jeg har dagen og gode bein, kan jeg kjøre en bra prolog. Målet er å skaffe et greit utgangspunkt. Jeg bør ikke være mer enn 20 sekunder bak, det tror jeg ikke jeg kommer til å bli heller, og jeg vil være fornøyd med å være 5-6 sekunder bak, sier Hushovd.

Og da er heller ikke den gule ledertrøya langt unna.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!