RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd vraket fjorårsopplegget

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Etter få seirer i fjor har Thor Hushovd gått tilbake til en gammel suksessoppskrift før årets sesong.

I fjor eksperimenterte Thor Hushovd og treneren Atle Kvålsvoll med flere ekstremt lange økter på opp mot sju timer. Det opplegget la de opp for at Hushovd skulle komme styrket til avslutningen i de tøffe vårklassikerne.

Dette opplegget har de nå endret på før denne sesongen.

Ønsket forandring
- Jeg ønsket å ta tak etter den noe dårlige sesongen i fjor, sier Hushovd til Nettavisen

Hushovd ble syk før klassikeren Milan-San Remo i mars og det satte han tilbake resten av våren. Men heller ikke utover i sesongen stemte det helt for Hushovd, som kom til Tour de France uten en seier

- Vi gjør små endringer hvert år. I år har vi gått tilbake til en løsning vi har hatt god erfaring med tidligere. Fjoråret med flere lange ekstremøkter var en test. Det har vi gått mer bort fra igjen, sier Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll.

Færre ekstremøkter
Endringen før årets sesong er ifølge Hushovd at de har gått ned på antallet ekstremt lange økter og heller har økt antallet intervalløkter.

- Det er gjort litt med tanke på å vinne de små løpene tidlig på sesongen. Jeg syns det har virket positivt, sier Hushovd.

Og allerede onsdag fikk han den seieren han manglet før fjorårets Tour de France. Seieren i første etappe av Tour Méditerranéen smakte godt og Hushovd var meget tilfreds etter løpet.

Frustrert
Rekken av ritt uten seier før fjorårets Tour de France frustrerte nordmannen som før touren mente at sesongen ble en fiasko hvis han ikke vant en etappe i løpet av det rittet. Derfor mener Atle Kvålsvoll at onsdagens seieren var svært viktig.

- Han er stjernen på laget og da er det et press på å vinne ritt. Nå har han tatt vekk det. Det frigjør energi slik at neste seier kommer lettere. Det gir selvtillit og man slapper av på en annen måte, sier Kvålsvoll.

Målet er at Hushovd skal ha en stabil form over tid og ikke toppe spesielt mot noen ritt.

Tour Méditerranéen avsluttes 17. februar.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere