RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyller uheldige Arvesen

Foto: Per-Espen Løkenhagen/Scanpix
– Samlingspunktet på laget borte, sier Saxobanks sportsdirektør.

Kurt Asle Arvesen hylles av sin egen arbeidsgiver etter den ulykksalige exiten fra årets Tour de France.

Tirsdag var årets ritt over for romsdalingen etter han var innblandet i et uhell på den 193 kilometer lange etappen fra Limoges til Issoudun. Arvesen måtte i bakken og pådro seg brudd i kravebeinet – og måtte innse at årets eventyr på den franske landeveien er over.

– Styrer taktikken
Onsdag reiste eresfjordingen hjem til Molde for å legge seg på operasjonsbordet, og med seg på veien fikk han en solid hyllest fra Team Saxo Banks sportsdirektør Kim Andersen.

Han nøler ikke med å kalle den norske veteranen for lagets samlingspunkt – og ergrer seg over at den taktiske trollmannen er borte.

– Kurt er med på å styre taktikken. I den forbindelse er han en viktig mann. I den forstand er samlingspunktet på laget borte, sier Andersen til Jyllands-Posten.

– Kurt har vært med på laget i mange år. Han har en posisjon i laget som gjør han i stand til å se hva som skjer – og deretter snakke til de andre, tilføyer han.

– Kan erstattes
Sportsdirektøren ser samtidig noe positivt i det hele. Han mener det har vært spesielt viktig å ha med Arvesen i den delen som er kjørt så langt i årets ritt.

– Han har vært med på den viktigste delen av rittet for sin del, for det var ikke Kurt som skulle hjelpe Andy Schleck opp på seierspallen. I tillegg har vi har folk til å erstatte ham. Vi kan selvfølgelig ikke erstatte en mann som er borte, men vi har ryttere som kan overta rollen hans – blant andre Stuart O’Grady. Likevel er det helt klart ergerlig å miste Kurt, sier han.

Tirsdag kveld tok Arvesen farvel med kollegene i Team Saxo Bank. Da kompisene satte seg på sykkelsetet onsdag morgen, var Arvesen på vei hjem til Molde og Norge.

Torsdag blir han etter alt og dømme operert for kragebeinsbruddet – og deretter venter tre-fire uker med restitusjon.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere