*Nettavisen* Sport.

I skyggen av Hushovd & co

Foto: Scanpix

Norges eneste profflag i sykling, Team Sparebanken Vest, markerte seg på en fin måte i Danmarks svar på Paris Roubaix.

30.04.05 20:55

I skyggen av Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen lever et norsk profflag i beste velgående. Laget heter Team Sparebanken Vest, og består av Norges beste syklister.

Punkteringer ødela
Lørdag deltok de i Danmarks sykkelklassiker "En forårsdag på heden". Dette 200 km lange rittet er kjent for å være ekstremt tøft med 35 km på grus- og steinunderlag, noe som de norske guttene fikk føle på kroppen.

- Vi fikk ekstremt mange punkteringer, men viste at vi kan hamle opp med de tøffeste lagene, sa Morten Hegreberg til TV 2 Nettavisen etter løpet.

God laginnsats
Hegreberg endte på en 25. plass, mens bestemann ble Gabriel Rasch på en 18. plass. Morten Christiansen ble nummer 32 og Are Andersen nummer 35.

- Laginnsatsen er jeg fornøyd med. I hvert fall med tanke på alle punkteringene vi hadde, sier Hegreberg som understreker at det går litt på lykke og fromme når underlaget består av grus og stein.

Og Hegreberg er ingen smågutt i det norske sykkelsirkuset. Han deltok både i OL og VM i fjor. Gabriel Rasch kjørte med mesterskapstrøyen før Thor Hushovd overtok den.


CSC Classic søndag
Hegreberg medgir at laget ikke har blitt skremt av de tøffe forholdene og at de satser på deltakelse neste år.

Men han ser fram til søndagens ritt, CSC Classic.

- Da er det heldigvis slutt på grusen. Vi skal være godt fornøyde om vi får en blant de ti beste, avslutter Hegreberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.