*Nettavisen* Sport.

Ingen bønn for Boonen

Foto: Yves Herman (Reuters/Scanpix)

Kokainmisbruket kan bety et halvt år på sidelinja.

12.05.09 21:09

Lørdag ble det kjent at den belgiske syklisten Tom Boonen for andre gang har testet positivt på kokain. Den positive testen ble avlagt utenfor konkurranse, og har neppe vært brukt for å fremme prestasjonene.

Snarere tvert imot, og Boonen erkjenner nå at han har et rusproblem. Nå risikerer han å bli utestengt i seks måneder.

- Selv om Boonen ikke direkte har brutt dopingreglene, kan oppførselen bli vurdert som uakseptabel og skadelig for sykkelsportens omdømme. Det kan han straffes for med inntil seks måneders utestengelse, melder det internasjonale sykkelforbundet UCI tirsdag.

Tom Boonen er en av Thor Hushovds hovedutfordrere i kampen om den grønne poengtrøya i Tour de France, etter en glimrende start på sesongen. Boonen vant blant annet klassikeren Paris-Roubaix.

Men skal det bli noen duell, forutsetter det selvfølgelig at Boonen får kjøre. Quick Step-rytteren er midlertidig suspendert fra laget. Og Tour de France arrangørene ønsker ham ikke i årets ritt, uansett hvilken konklusjon UCI lander på.

- Ut fra nåværende situasjon er det utelukket at Boonen deltar i Toure. Det viktigste for ham nå, er at han tenker på sin framtid som mennske, ikke på idrett, sier Christian Prudhomme i ASO, melder Feltet.dk.

(Nettavisen/Reuters)

Sjekk de siste sykkelnyhetene her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.