Ingen med gul trøye i Tour de France

VANLIG UNIFORM: Team Sky-kaptein Chris Froome (til venstre) leder Tour de France igjen siden Tony Martin ikke stiller på fredagens etappe. Den gule ledertrøya får vi derimot ikke se.

VANLIG UNIFORM: Team Sky-kaptein Chris Froome (til venstre) leder Tour de France igjen siden Tony Martin ikke stiller på fredagens etappe. Den gule ledertrøya får vi derimot ikke se. Foto: Doug Pensinger (Getty Images)

Den nye lederen vil ikke ha æren.

Sammenlagtleder i Tour de France Tony Martin stiller ikke til start fredag, men den nye lederen Chris Froome kommer ikke til å bære trøya.

Martin brakk kragebeinet i en velt på torsdagens sjette etappe i rittet. Han kom i mål og fikk samme tid som de andre rytterne, men starter ikke fredag.

Det ga Froome muligheten til å ikle seg ledertrøya på etappen fra Livarot til Fougères, men engelskmannen velger å avstå muligheten til å ha på seg den gjeve drakten denne gang.

- For dem som spør. Jeg vil ikke ha den gule trøya på meg i dag. Jeg ønsker Tony Martin lykke til med operasjonen og opptreningen hans, sa Froome på sin offisielle Twitter-side.

Det er ikke første gang en etappe i Tour de France går uten ledertrøya. I 1980 valgte Joop Zoetmelk å ikke ha på seg «maillot jaune» etter at Bernard Hinault trakk seg.

Greg LeMond og Eddy Merckx har også valgt det samme. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.