RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen Riis i Tour de France

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Bjarne Riis kommer ikke til å lede CSC i Tour de France.

Lørdag starter årets Tour de France, men det blir uten sportsdirektør i CSC, Bjarne Riis.

Den tidligere toppsyklisten har valgt å holde seg unna følgebilene og heller følge rittet som tilskuer.

Dopingskandaler
Dopingskandalene som er rullet opp rundt ham den siste tiden har tæret på kreftene hans.

- De neste tre ukene skal ryttere fra Team CSC gjøre det godt i Tour de France, og det vet jeg at de kan. Den siste tiden har påvirket meg hardt privat. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke lenger har krefter til å være med på et tre uker langt og hektisk Tour de France, sier han i en pressemelding.

Han kommer til å være i Frankrike under rittet, men kommer ikke til å følge laget etappe for etappe.

- Jeg vil ikke være til stede under Touren utover de oppgavene jeg har overfor mine sponsorer. Jeg ønsker ikke å svikte laget, men jeg vet heldigvis at jeg har ni ryttere og et apparat som kan klare oppgaven på best tenkelige vis, sier han.

- Vanskelig avgjørelse
Riis avviser at han har latt seg presse av Tour de France-ledelsens utsagn om å utelukke alle ledere som har vært involvert i doping.

- Har de jukset, må de kastes ut. Har de ikke jukset, men har hatt problemer i laget, er de inkompetente og man må kvitte seg med dem, sa en krass Tour de France-direktør, Christian Prudhomme.

- Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse, men den er 100 prosent min egen. Den er ikke tatt på bakgrunn av press fra noen eller i forhold til at jeg føler meg truffet av de anklagene jeg har fått mot meg. Det gjør jeg nemlig ikke. Jeg har bare ikke krefter til å hjelpe rytterne mine gjennom Tour de France, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere