RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat

Ingen Tour på Rasch

Sist oppdatert:
I stedet blir det båttur på Tyrifjorden på 32-åringen i sommer.

BERGEN (Nettavisen): Både Gabriel Rasch og Patrice Halgand havnet utenfor da Crédit Agricoles lag til Tour de France ble tatt ut søndag kveld.

- De sa at de var kjempefornøyde med meg, men dessverre holdt det ikke denne gangen. Da får jeg forberede meg til Vuelta’en i stedet, sier Rasch til Nettavisen.

Han er rimelig sikker på at han nå blir tatt ut på det spanske etapperittet med oppstart den 30. august i år.

Får OL-plass?
Den norske Crédit-proffen mottok den tunge beskjeden fra sportsdirektør Serge Beucherie i etterkant av NM-fellesstarten søndag ettermiddag.

- Er du skuffet?

- Nei, det er vel litt som forventet. Jeg har fått kjøre vanvittig mye mer enn jeg hadde trodd på forhånd. Jeg har lært masse dette året og nå vet jeg mer om hvordan tingene fungerer. Nå får jeg heller vende fokus mot Spania Rundt, og heller håpe at jeg blir med neste år, sier Rasch som trolig også skal sykle OL i Beijing i midten av august.

Les også: - Hadde han vært fransk, ville han vært med

Til Tyrifjorden
I juli får han derimot fri - og da er det ingen tvil om hvor 32-åringen kommer til å befinne seg.

- Da blir det å dra ut med båten på Tyrifjorden. Det er ikke så verst det heller. Det er det beste stedet en kan være på om sommeren, humrer han.

Som Nettavisen skrev tidligere søndag var det prestasjonene Dmitriy Fofonov og Simon Gerrans har levert den siste tiden, som tippet lagets andre nordmann utenfor årets Tour de France-lag.

I tillegg hadde 15 Crédit-ryttere muligheten til å direktekvalifisere seg søndag, ved å vinne fellesstarten under det franske mesterskapet.

Selv om både Christophe Le Mevel og Pierre Rolland var med på å prege rittet, endte ingen Crédit-ryttere på topp 5. I stedet vant Agritubels Nicolas Vogondy gullet, foran Arnaud Coyot (Caisse d’Epargne) og Julien Laubet (AG23)

- Ingen mulighet
Kanskje hadde Rasch også hatt en ørliten sjanse dersom han hadde røvet med seg den norske mesterskapstrøyen i Bergen søndag. I stedet endte det med at han sto av etter 17. runder.

- Det var litt surt at jeg ikke hadde en bedre dag i dag. Etter at vi kjørte hardt under den 13. og 14. runden, så skjønte jeg at noe ikke stemte. Jeg hadde ingen mulighet til å kjempe om topp 3, og da var det heller ingen grunn til å fortsette.

Slik blir Crédit Agricoles lag: William Bonnet, Alexandre Botcharov, Jimmy Engoulvent, Dmitriy Fofonov, Simon Gerrans, Thor Hushovd, Christophe Le Mevel, Rémi Pauriol og Mark Renshaw.

Les alt om mesterskapet på Nettavisens sykkelsider

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere