RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen tvil da Skjerping valgte profflag

NYTT LAG: Kristoffer Skjerping blir proffsyklist for Slipstream Cannondale neste sesong, han signerte papirene fredag.
NYTT LAG: Kristoffer Skjerping blir proffsyklist for Slipstream Cannondale neste sesong, han signerte papirene fredag. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
- Det var en del som har vist sin interesse for meg.

Syklisten Kristoffer Skjerping var sikker i sin sak da han skrev under en toårig kontrakt med det amerikanske profflaget Garmin.

Laget blir trolig hetende Slipstream Cannondale neste sesong, og det er en sammenslåing av protour-lagene Garmin og Cannondale. 21-åringen har hittil syklet for det norske Joker-laget. Etter VM i Spania uttalte Sotra-gutten at den største drømmen var å komme videre.

Nå får han oppfylt drømmen. Skjerping presenterte avtalen med sitt nye lag fredag. Sky og Lampre var blant de andre protour-lagene som ønsket vestlendingens tjenester, men det ble med interessen.

Vil satse

- Det var en del som har vist sin interesse for meg, men jeg har erfart at det er langt mellom interesse og kontrakt. Etter VM var det Garmin og sportssjefen Andreas Klier som tok kontakt. Etter flere møter følte jeg at de ville satse på meg, og jeg var ikke i tvil, sa Skjerping.

- Jeg følte Garmin var de mest seriøse fra staten. Dessuten var det også viktig for meg at jeg nå kan gå til et lag uten nordmenn. Jeg kan på en måte starte min egen karriere, sa Skjerping til NTB.

- Jeg gleder meg veldig, men regner med å være læregutt det første året. Jeg er påtenkt en rolle på klassikerlaget, og vil dermed få kjøre alle de store klassikerne, fortalte Skjerping.

Thor Hushovd forteller i den ferske boken sin «Thor» at han aldri kom helt overens med den kontroversielle Garmin-sjefen Jonathan Vaugthers.

- Du turte å ta sjansen til å gå til hans lag da?

- Jeg mener det alltid er to sider av en sak. Jeg personlig har hatt en god tone med ham, men egentlig er det ikke noe jeg går og tenker på, sa Skjerping.

Allrounder

Skjerping regner seg selv som en allrounder, men har også en brukbar spurt hvis feltet ikke er for stort. Det viste han under U23-VM i Ponferrada i Spania i september. Da tok Skjerping bronse på fellesstarten. Landsmannen Sven Erik Bystrøm sørget for norsk VM-gull.

- Jeg liker ofte å angripe mot slutten fordi jeg ikke føler meg helt trygg i en spurt i et stort felt. Jeg må nok regne med en hjelperytterrolle innledningsvis, men jeg er også lovet en slags frirolle i noen av rittene kommende sesong, sier 21-åringen.

Han tror heller ikke det blir noen stor overgang til proffenes rekker.

- Jeg har fått beskjed om at det var viktig at jeg ikke gjør noen endringer i treningsopplegget mitt, men å fortsette med det jeg har gjort tidligere, sa strilen.

Nå drar Skjerping og samboer Miriam Bjørnsrud til Mallorca for en guidet tour på sykkel. I midten av november går turen til USA og Boulder i Colorado hvor Garmin-sjef Vaugthers har sitt hovedsete.

Det første rittet neste sesong blir på Mallorca i midten av februar. Deretter står vårklassikerne i kø i Belgia og Frankrike. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere