Innrømmet dopingkjennskap for en uke siden - skal igjen jobbe med sykling

NY JOBB: Bjarne Riis skal være ekspert under dansk TV 2s sendinger i Tour de France.

NY JOBB: Bjarne Riis skal være ekspert under dansk TV 2s sendinger i Tour de France. Foto: Luk Benies (Afp / NTB scanpix)

Bjarne Riis ga seg som sportsdirektør i Team CSC, men nå skal han igjen jobbe med sykling.

Bjarne Riis er tilbake i sykkelsirkuset, kort tid etter at han ga seg som sportsdirektør for Team CSC, som nå heter Tinkoff-Saxo.

Dansken har innrømmet dopingbruk da han selv var aktiv, og for kort tid siden kom Anti Doping Danmark ut med en rapport som presset Riis til å innrømme at han visste at det foregikk doping under hans lagledelse.

- Akkurat nå er ikke min troverdighet spesielt stor, og det er jeg helt klar over, sa Riis til dansk TV 2.

TV-ekspert
Dette skjedde for drøyt en uke siden, og mange trodde det skulle gå lang tid før Riis ville få en rolle innen sykling igjen, men den gang ei.

Nå skal han jobbe under Tour de France, som sykkelekspert for nettopp dansk TV 2.

I en pressemelding fra kanalen bekrefter de at Riis skal være ekspert under sendingene underveis i rittet.

At dansken skal sitte i kanalens studio i Danmark under rittet, legger allikevel ingen demper på kritikken mot ham og kanalen.

«Bjarne Riis blir Tour-ekspert på TV2. Ser allerede frem til skarpe, velformulerende analyser fra dopingens og de korte setningers mester», skriver en bruker av det sosiale mediet.

Reagerer på ansettelsen
Nestleder i Arbeiderpartiet Tromsø, Jarle Heitmann, er heller ikke videre imponert over ansettelsen av Riis.

På Twitter skriver han:

«Hva skal løgneren Bjarne Riis være ekspert på i sykkel-sporten? Kun det å vinne med uærlige metoder».

Mads Kaggestad skal være norsk TV 2s ekspert under årets utgave av Tour de France, og han mener dette ikke ville skjedd her til lands.

- I Norge ville det ikke skjedd. Doping er forbundet med så stor skam i Norge, sier Kaggestad i et intervju med Aftenposten.

Dansk TV 2 forsvarer imidlertid ansettelsen av omstridte Riis. John Jäger, som er Tour de France-redaktør for dansk TV 2, forklarer ansettelsen overfor Ekstra Bladet.

- Jeg velger folk ut i fra om de vet noe om det de snakker om og at de forhåpentlig kan få flere folk til å se programmene, sier Jäger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.