RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Reuters)

Italiensk festdag i Milano

Sist oppdatert:
Det ble både etappeseier og sammenlagttriumf for Italia i Giro d'Italia søndag.

Giro d'Italia, 21. etappe (Vestona - Milano, 181 km):

Sammenlagtvinner Danilo Di Luca (Liquigas) nøt søndagens transportetappe i det 90. Giro d'Italia. På ferden inn mot Milano ble det drukket sjampanje og det ble tid til feiring sammen med de andre rytterne.

Stort
- Det å vinne Giro d'Italia er det største en italiensk syklist kan oppnå. Jeg er spesielt stort over å være den første rytteren fra sentral-Italia som vinner ritter, sier Di Luca til Reuters.

Di Luca klarte imidlertid ikke helt å sette fingeren på sine følelser:

- Giroen er det vakreste rittet i verden for alle italienere, og det er vanskelig å beskrive hvordan det føles å vinne. Jeg har konkurrert på sykkel siden jeg var åtte år, og denne seieren er en drøm som blir virkelighet.

Overlydsfart
Sisteetappen ble imidlertid vunnet av superspurter Alessandro Petacchi. Milram-rytteren var helt suveren i innspurten, og vant sin femte etappe i årets Giro. Seieren er Petacchis tredje på en sisteetappe i det klassiske rittet. Hurtigtoget vant også spurtkonkurransen totalt.

- Jeg var sterkest i dag, og jeg har hatt en fantastisk Giro, sier Petacchi til Cyclingnews.

Petacchi er nå oppe i 24 etappeseierer i sitt yndlingsritt.

- Det er som Di Luca sier, dette er et vakker ritt. Nå har jeg 24 triumfer, og fem i år. Dette har jeg jobbet hardt for, sier spurteren.

Saunier Duvals Leonardo Piepoli vant for øvrig klatretrøya med klar margin.

Rolig for Arvesen
Kurt Asle Arvesen var ikke med helt der fremme søndag, men er naturlig nok fornøyd med å ha kommet gjennom Giroen med én etappeseier.

- Det gikk greit i dag, det var rolig i starten men det gikk veldig fort på slutten, sier Arvesen til NRK.

Nordmannens lagkompis, Andy Schleck (21), ble nummer to sammenlagt. CSC-rytteren er den yngste ikke-italieneren som havnet på pallen i etapperittet. Italienske Eddy Mazzoleni (Astana) ble nummer tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere