Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg føler meg ikke bra i det hele tatt

Seks dager før sykkel-VM er Norges håp, Kurt Asle Arvesen, langt unna toppformen. - Jeg føler meg ikke bra i det hele tatt, sier han.

Kurt Asle Arvesen har hatt en imponerende sesong. Romsdalingen leverte en sterk Tour de France til tross for en rekke uhell, vant Danmark Rundt og imponerte med en flott 9. plass i OL. En topplassering i fellesstarten i sykkel-VM i Italia skulle være prikken over i'en.

Stive muskler
Men i helgens to oppkjøringsritt i Italia gikk Arvesen på en skikkelig smell. Seks dager før startskuddet går i Verona er CSC-rytteren langt unna toppform.

- Etter de løpene i helgen sliter jeg veldig med muskulaturen. Det knyter seg i hele kroppen. Det er utrolig merkelig, jeg har aldri opplevd dette før, sier en pessimistisk Arvesen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg følte meg veldig bra i pausen etter OL. Under løpet jeg kjørte forrige torsdag følte jeg meg utrolig bra. Planen var at jeg skulle hevde meg høyt oppe på lørdag og søndag, men det gikk helt motsatt. Jeg slapp meg litt ned etter OL, og har ikke kommet opp igjen på det nivået.

- Jeg mobiliserte utrolig mye under Tour de France, og fikk mye juling i veltene. Så kom jeg tilbake og vant i Danmark og gjorde det bra i OL. Jeg så frem til VM, så dette var et skikkelig slag i trynet, sukker han.

Trenger hvile
Arvesen skjønner ingenting av det som har skjedd med kroppen hans de siste dagene. Nå krysser han fingrene for at seks dagers restitusjon og behandling skal få skikk på kroppen.

- Jeg trenger all den hvile jeg kan få, men jeg frykter at tiden blir knapp. Jeg er i hvert fall supermotivert i toppen, så håper jeg resten av kroppen kommer seg.

- Planen er å kjøre lette økter hver dag, og en lengre økt på fem-seks timer på torsdag. Jeg må ta det rolig, og satse på at den massasje og akupunktur skal hjelpe, sier 29-åringen.

Ingen hjelp fra Hushovd
Arvesen er allerede på plass sammen med det norske landslaget i Verona. Han skal i aksjon på søndagens fellsstart for proffene, sammen med Morten Hegreberg og Mads Kaggestad. Thor Hushovd skulle etter planen være med som hjelperytter for Arvesen, men står over på grunn av sykdom.

- Det betyr nesten ingenting for meg. Det hadde vært OK å ha ham med som moralsk støtte, men når han ikke er i slag, er det greit at han står over. Dette er en løype som virkelig krever sin mann, sier Arvesen, som har løpsopplegget klart.

- Vi er bare tre ryttere, mens de beste nasjonene har tolv stykker med. Italia har faktisk 13 ryttere på startstreken. Jeg må bare følge med favorittene og spare på kruttet til en eventuell finale.

Men først må Kurt Asle Arvesen få skikk på kroppen.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg