*Nettavisen* Sport.

Jesper Worre tror mest på Boasson Hagen

FAVORITT: Rittsjef Jesper Worre i Danmark Rundt på sykkel som starter tirsdag, har Edvald Boasson Hagen som storfavoritt til å vinne sammenlagt i år. Tidligere har Kurt Asle Arvesen vært vinner av dette rittet. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Rittsjef Jesper Worre i Danmark Rundt på sykkel holder en knapp på Edvald Boasson Hagen blant de 144 rytterne som stiller i Danmark Rundt.

- Dersom jeg skal peke på en favoritt, i alle fall i min øyne, så må det bli MTN-Qhubekas Boasson Hagen. Han kommer hit direkte fra Tour de France og har vist bra form, sier den danske rittdirektøren dagen før løpet starter.

Worre mener også at hjemmefavoritten Christoffer Juul-Jensen fra Tinkoff-Saxo også kan ha en god mulighet. Årsaken til at han også nevner dansken blant dem som kan gå til topps, er at Juul-Jensen er en svært god temporytter. Der er han kanskje hakket bedre enn den norske mesteren.

Ikke mange stjerner

Danmark Rundt kjører av sted for 25. gang tirsdag. Bortsett fra en del velkjente danske syklister, er det ikke mange internasjonale stjerner som stiller til start i år. Likevel mener Jesper Worre at kvaliteten på dem som stiller er ganske god. Han er på ingen måte misfornøyd med de rytterne han har fått.

- Vi må bare innse at vi ikke har noen store superstjerner på startstreken i år, men Edvald Boasson Hagen er en rytter på høyde med de danske enerne Lars Bak, Jakob Fuglsang og Michael Valgren, sier han.

Danskene får også muligheten til å følge rittet på en langt bedre måte enn på mange år, for DR 1 sender hver dag to timer fra løpet. Mange nordmenn kan også ta inn denne danske TV-kanalen. På den måten skal det være mulig å følge Boasson Hagens kamp for sammenlagtseieren. For første gang siden 1997 vises det danske etapperittet på TV.

Flere penger i Norge

- Vi har kjempet veldig for å få TV-dekning av rittet vårt. I Norge har de tre ritt, som har vært sendt på Eurosport fra dag en, selv om det er ritt med lavere kategorisering enn vårt. Men vi har ikke så mange penger som nordmennene, forklarer Jesper Worre. Han sier det er årsaken til at danskene virkelig har måttet kjempe en knallhard kamp for å komme på direktesendt fjernsyn.

Danskene stiller forresten store forventninger til unggutten Magnus Cort (Orica) på første etappe tirsdag. 22-åringen har vunnet åpningsetappen i dette rittet de siste to årene, så de fleste sykkelentusiastene i Danmark håper på ham også i år.

- Cort har allerede vunnet tre etapper i rittet vårt, så han har alle muligheter til å bli den mestvinnende rytter gjennom alle tider i dette løpet. Han har også de kvalitetene som skal til, mener rittsjefen.

Danmark Rundt innledes i Struer tirsdag ettermiddag og går i mål kommende lørdag i Frederiksberg. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag