RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ETAPPESEIER: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på den første etappen i Paris - Nice mandag.
ETAPPESEIER: Alexander Kristoff spurtet inn til seier på den første etappen i Paris - Nice mandag. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)

Kaggestad: - Vet ikke om nordmenn skjønner hvor stor stjerne Kristoff er

Sist oppdatert:
Sykkelstjernen kan ta en ny etappeseier i Paris - Nice.

Alexander Kristoff dunket til med sin første etappeseier i det store franske etapperittet Paris - Nice mandag.

Det var nordmannens femte seier denne sesongen.

Tirsdag har 27-åringen mulighet til å følge opp med en ny seier i Frankrike, når den 172 kilometer lange andre etappen til Saint-Amand-Montrond tråkkes i gang.

- Viktig for interessen
Selv om Kristoff har hatt en fantastisk start på sesongen er TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad usikker på om nordmenn er klar over hvor stor idrettsstjerne Katjusja-rytteren er.

SYKKELEKSPERT: Johan Kaggestad.

- Jeg vet ikke om nordmenn vet det. Nordmenn er knyttet til de store «norske» idrettene, men de fleste skjønte hvor stor Huhovd var, og Kristoff er på samme nivå, sier Kaggestad til Nettavisen.

Sykkeleksperten mener det er viktig for den norske sykkelinteressen at Kristoff gjør det bra, men legger også vekt på at Norge aldri har hatt så mange proffsyklister.

- For sykkelinteressen i Norge er dette helt topp, og han får allerede mye oppmerksomhet i media, selv om vintersportssesongen ikke er ferdig. I utenlandsk media er det også mye om Kristoff. Samtidig skal man huske på at vi aldri har hatt så mange gode norske ryttere som nå. Vi vil se norske ryttere i omtrent alle store ritt denne sesongen, sier 71-åringen.

- Ikke for tidlig i form
Det er flere som har spekulert i at Kristoff kanskje er i for god form tidlig på sesongen, med tanke på blant annet Tour de France som kommer i juli. Johan Kaggestad mener imidlertid at man ikke har noe å frykte.

- Jeg tror ikke det. Det er lov å vinne uten å være i toppform. Jeg vet ganske godt hva Kristoff og treneren har gjort frem til i dag. Det de har gjort er å bygge en grunnmur, ikke bygge en toppform. Det han presterer nå gjør han på solid grunntrening. Når de spisser formen vil han bli enda sterkere enn han var i går, mener sykkeleksperten.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere