RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
REAGERER: Mads Kaggestad.
REAGERER: Mads Kaggestad. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Kaggestad reagerer på Riis-avsløringer

- Uakseptabelt, konstaterer Mads Kaggestad.

Anti Doping Danmark (ADD) konkluderer med at Bjarne Riis hadde kjennskap til doping blant sine ryttere. TV 2-ekspert Mads Kaggestad kaller hele saken for «tragisk».

- Ledere som aksepterer og selv tar initiativ til doping er et av sykkelsportens største problemer. De er med på å sette doping i system, sier Mads Kaggestad.

TV 2-eksperten, som selv har vært toppsyklist, er ikke overrasket over innholdet i rapporten som ble offentliggjort av ADD og Danmarks idrettsforbund tirsdag.

Der blir det konkludert med at Riis har sviktet som leder for det danske laget Team CSC ettersom dansken hadde kjennskap til doping blant rytterne sine.

- Det er tragisk og helt uakseptabelt. Og det er veldig dårlig lederarbeid, sier Kaggestad.

Da Riis i 2007 innrømmet bloddoping i Tour de France 1997 avviste han at det foregikk doping på Team CSC. Det viser seg å ha vært løgn.

Både Riis og to andre ledere i laget, Johnny Weltz og Alex Pedersen, har overfor utvalget innrømmet at de hadde kjennskap til doping på laget uten å reagere. Weltz innrømmer også at han vært delaktig i utleveringen av doping.

- Det er helt uakseptabelt. Som leder har man et særlig ansvar og handleplikt som de etter vår oppfattelse ikke har levd opp til, fortsetter han.

Ifølge rapporten er Riis og de øvrige ledernes manglende inngripen straffbar, men de slipper likevel ytterligere runder i rettssalen.

- Da forholdene ligger utenfor foreldelsesfristene, kan vi ikke reise sak, sier Ask.

FELLES AV RAPPORT: Bjarne Riis.

De konstaterer også at flere ryttere har brutt antidopingreglene, men at disse sakene også er foreldet.

Mads Kaggestad tviler på at det kommer flere avsløringer rundt Bjarne Riis og Team CSC i tiden fremover.

- I så fall må utøverne selv ta initiativ til å snakke om det, men dette er de ikke forpliktet til å gjøre på grunn av foreldelsesfristen, sier Kaggestad.

Riis er ikke lenger involvert i sykkelsporten. Han ga seg som manager i Tinkoff-Saxo tidligere i år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere