RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
COMEBACK? Bradley Wiggins, til høyre i bildet, vant Tour de France for to år siden. Nå kan han gjøre comeback for Sky-laget under årets utgave av rittet. Chris Froome ble nummer to i rittet for to år siden.
COMEBACK? Bradley Wiggins, til høyre i bildet, vant Tour de France for to år siden. Nå kan han gjøre comeback for Sky-laget under årets utgave av rittet. Chris Froome ble nummer to i rittet for to år siden. Foto: Pa Wire (Pa Photos / NTB scanpix)

Kan gjøre sensasjonelt Tour-comeback

Sist oppdatert:
Kranglet for ett år siden - kan bli hjelperytter i år.

De har kranglet offentlig, til tross for at de er lagkamerater.

Det er kun to år siden Bradley Wiggins vant Tour de France med Team Sky. Den gangen var Chris Froome hjelperytter for skotten. Men mange mente Froome var en sterkere rytter i rittet, og han måtte gjentatte ganger vente på Wiggins opp de franske fjellsidene.

I forkant av fjorårets Tour de France gikk Froome ut og sa han burde være kaptein for det britiske laget, noe Wiggins var uenig i, men han valgte å melde seg utilgjengelig for Sky-laget på grunn av for dårlig form.

Skotten kunne ikke tenke seg å kun være hjelperytter for Froome, og sagaen endte til slutt med at Wiggins ikke deltok i rittet.

Vinden har snudd
Forrige uke viste Wiggins igjen styrke da han vant Tour of California, det største sykkelrittet i USA, og nå ser det ut til at han kan få plass på Sky-laget under sommerens Tour de France, ifølge The Guardian.

I etterkant av forrige ukes triumf, uttalte Wiggins seg positiv til å ha en mindre fremtredende rolle i Sky-laget under årets utgave av verdens største sykkelritt.

- Hvis jeg er heldig nok til å få sykle touren, så er det for å støtte Chris, sa Wiggins.

Årets utgave av Tour de France starter 5. juli i den engelske byen, Leeds.

- Chris ønsker å vinne sin andre Tour (de France), og som regjerende mester, forstår alle det, inkludert meg selv. Åpenbart så ville jeg elsket å stå på startstreken i Storbritannia, men jeg forstår også at jeg har hatt sjansen min i touren. Det handler ikke bare om å stå på startstreken, det handler om at alle må gjøre en jobb. Og Chris er eneren i laget, det forstår jeg nå, fortalte Wiggins.

VANT: Chris Froome vant fjorårets utgave av Tour de France, og han vil være kaptein for årets Sky-lag under rittet.


Kan få plass

Sportsdirektør i Sky-laget, Kurt Asle Arvesen, forteller at det er gode muligheter for at Wiggins får delta i årets Tour.

- Slik som Froome kjørte på i fjor, så er det han vi vil kjøre for også i år. Det er Froome vi kjører for i touren. Bradley vil være der for å støtte Froome, hvis han selv ønsker å delta, eller hvis han blir valgt ut og er i god nok form, sa Arvesen.

Sky-laget har en liste på 14 eller 15 ryttere som er aktuelle for å delta i årets Tour de France, men en avgjørelse på hvem som får delta kommer først mot slutten av juni, etter at rittet ,Criterium de Dauphiné, er gjennomført.

Edvald Boasson Hagen er en av rytterne som er selvskrevne på Sky-laget til årets Tour de France. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere