*Nettavisen* Sport.

Kaotisk start for Arvesen

Kurt-Asle Arvesen fikk en kaotisk start på Tour of Britain onsdag. Plutselig kom masse biltrafikk inn blant syklistene.

01.09.04 20:05

Kort tid etter starten av den første etappen på 207 kilometer med start og mål i Manchester, mistet arrangørene kontrollen på den normale biltrafikken.

- Det kom plutselig masse biltrafikk inn i løypen og blandet seg med syklistene. Det skapte en del farlige situasjoner, men jeg klarte meg heldigvis greit, sier Kurt-Asle Arvesen til TV 2 Nettavisen ikke lenge etter målpassering.

Første løp på fem år
Det er første gang på fem år det britiske etappeløpet Tour of Britain arrangeres. Arrangørene har satset på å skape optimale rammer under rittet, og hentet flere internasjonale toppsyklister til Storbritania.

Men premieren onsdag ble alt annet enn vellykket.

- Jeg regner nok med at arrangørene holder bilene borte fra syklistene i morgen. Vi kan ikke ha farlig trafikk rundt oss, sier Kurt-Asle Arvesen.

Lenge i brudd
CSCs nordmann Kurt-Asle Arvesen var lenge i brudd, men det var Stefano Zanini fra QSD som vant første etappe onsdag. Kevin Van Impe og Ajeandro Borrajo endte på plassene bak.

- Jeg lå lenge i brudd helt mot slutten, men kom samlet med feltet i mål. Jeg er egentlig ikke så fornøyd med egen kjøring, men det var vel en grei gjennomkjøring. Det viktigste for meg er å komme tilbake i form, oppsummerer Kurt-Asle Arvesen.

Ikke store ambisjoner
Arvesen har ikke de aller største ambisjonene i Tour of Britain, som avsluttes etter fem etapper søndag. Han ble nummer 16 på den første etappen.

- Jeg tar vel først og fremst Tour de Britain som en treningsøkt, røper den norske syklisten.

- Fokus er å finne tilbake til formen frem mot VM-starten i Italia 3. oktober, fastslår han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.