RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Killerinstinktet avgjorde

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Refset sikkerheten søndag, kjørte som en villmann tirsdag.

Søndag førte sammenlagtleder Danilo Di Luca an, da rytterne i Giro d'Italia protesterte mot dårlig sikring av årets løypetrasé.

Det måtte dessverre en forferdelig ulykke til før arrangøren fikk øynene opp for problemet. Rabobanks Pedro Horillo Munoz falt utover et 60 meter høyt stup dagen i forveien.

Heldigvis har spanjolen nå våknet opp fra koma.

Edvald: - Det gikk utrolig fort i starten
Etter hviledagen mandag, var rytterne tilbake i aksjon tirsdag. På forhånd hadde egentlig arrangøren designet en skikkelig dronningetappe over fem (!) fjell denne dagen. Men på grunn av rasfare og ønsket om å holde rittet innenfor landegrensene, ble Colle della Maddalena, Col de Vars og Col d'Izoard sløyfet fra etappen.

Det var likevel 260 beinharde kilometer som ventet rytterne denne dagen.

Allerede på vei oppover Moncenisio måtte de første rytterne slippe hovedfeltet. Blant dem var Edvald Boasson Hagen, som via Nettavisen fortalte at han hadde mer enn nok med å konsentrere seg om å fullføre Giro d'Italia på dette stadiet av sesongen.

- Det gikk utrolig fort i begynnelsen og så kom det noen harde bakker. Jeg datt av etter kort tid og kjørte videre med grupettoen, sa Boasson Hagen til Nettavisen etter tirsdagens etappe.

22-åringen var i mål på 163.-plass, over 35 minutter bak hovedfeltet.

Angrep Di Luca
Stefano Garzelli var langt piggere tirsdag. Aqua & Sapone-rytteren var ensom i brudd i nærmere ti mil, men mot slutten av etappen fikk han selskap av ISD-duoen Giovanni Visconti og Andrej Grivko i tetgruppen.

Etappen var imidlertid langt fra avgjort.

Liquigas og lagkaptein Ivan Basso sendte av sted Franco Pellizotti i den nest siste klatringen. Sammenlagtleder Di Luca forsøkte å svare, men 31-åringen kom først over toppen og kastet seg utfor sykkelstien nedover mot målgang i Pinerolo.

- En gal, gal mann!
Di Luca, rittets høye beskytter søndag, hadde langt ifra gitt opp. Mannen med kallenavnet «The Killer» var råest av alle i utforkjøringene.

På flatene dannet han en kvintett med Pellizotti, Denis Mentsjov, Carlos Sastre og Daniel Arroyo.

Sammenlagtlederen hadde klart mest krutt i støvlene. I den siste bakken for dagen, angrep han igjen:

- Se på Di Luca; det er en gal, gal mann på sykkel, utbrøt Eurosport-kommentatoren.

Svart dag for Lövkvist
«The Killer» feide all motstand til side og noterte seg for 20 nye bonussekunder i sammendraget. Pellizotti, Mentsjov, Sastre og Arroyo fulgte på plassene bak.

Italieneren har 1,20 minutter å gå på til Rabobanks Mentsjov i sammendraget etter tirsdagens etappe. Michael Rogers og Levi Leipheimer følger på plassene bak.

For Team Columbia ble den 10.-etappen en solid nedtur. Thomas Lövkvist tapte 1 minutt og 39 sekunder til Di Luca på etappen og falt ned til 8.-plass i sammendraget.

Giro d'Italia fortsetter onsdag med etappen mellom Torino og Genoa.

PS! Den 10.-etappen fikk en tragisk start, da en 69 år gammel motorsyklist døde i en bilulykke rett før start. Roberto Saccani var motorsykkelfører i rittet og en personlig venn av Lance Armstrong.

Sjekk de siste sykkelnyhetene her!

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere