RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kittel: - Derfor bestemte jeg meg for å bytte lag

BYTTER ARBEIDSGIVER: Forholdet mellom den tyske sykkelstjernen Marcel Kittel og lagledelsen i Giant-Alpecin har surnet. Nå skiller de lag. Bildet er fra Tour Down Under i begynnelsen av 2015.
BYTTER ARBEIDSGIVER: Forholdet mellom den tyske sykkelstjernen Marcel Kittel og lagledelsen i Giant-Alpecin har surnet. Nå skiller de lag. Bildet er fra Tour Down Under i begynnelsen av 2015. Foto: Mark Gunter (Afp / NTB scanpix)
Sykkelstjernen bryter med arbeidsgiveren et år før kontraktens utløp.

Marcel Kittel (27) oppnådde stor suksess gjennom sine fem første år som sykkelproff i laget som nå heter Giant-Alpecin.

2015 er derimot blitt et marerittår for den storvokste kraftspurteren.

Kittel, som har åtte etappeseirer fra Tour de France i 2013 og 2014, er nå kommet til enighet med laget om å avslutte kontrakten allerede etter denne sesongen.

Dette bekrefter Giant-Alpecin på eget nettsted fredag kveld. Avtalen med det tyske verdenstourlaget varte egentlig ut 2016.

Vraket til storrittene

Kittel fikk ikke delta i verken Tour de France eller Vuelta a España i år, tross de imponerende merittene. Sykdom, og påfølgende trøbbel med å finne tilbake til toppformen, ødela store deler av sesongen for tyskeren.

At lagledelsen ikke valgte ham ut til de store rittene i siste halvdel av sesongen skal ha skuffet 27-åringen stort.

- Etter det siste tilbakeslaget mitt, som gjorde at jeg måtte stå over flere ritt, ble det klart for meg at jeg vil ha en ny start. Året har vært vanskelig fysisk og psykisk, beskriver Kittel i Giant-Alpecins pressemelding.

Videre takker ha laget for å ha vist forståelse for ønsket hans om å finne seg noe nytt.

Uenige om målsettinger

På si egen hjemmside utdyper han at Giant-Alpecin ønsker å satse mer på sammenlagtryttere som Tom Dumoulin framover, og at dette har bidratt til at han ville bort fra laget.

- For meg som ren spurter blir det et spørsmål om det blir gitt nok rom for ambisjonene mine. Til slutt så ble vi ikke enige om hvordan målene våre skulle være. Derfor bestemte jeg meg for å bytte lag, forteller Kittel.

Giant-Alpecin framstiller skilsmissen på en noe mer harmonisk måte i pressemeldingen sin. 

- Marcel har betydd mye for laget og har vært en glimrende ambassadør for laget vårt. Derfor bestemte vi oss umiddelbart for å være positive til hans ønske om å bli løst fra kontrakten, hevder adminstrerende direktør Iwan Spekenbrink i Giant-Alpecin.

Trolig Cavendish-erstatter

De siste dagene har det versert rykter om at Kittel er på vei til den belgiske storlaget Etixx-Quick Step.

Den nederlandske avisen Het Nieuwsblad meldte onsdag at tyskeren hentes inn for å fylle tomrommet etter Mark Cavendish.

Tidligere i uka ble det bekreftet at sistnevnte sykler Edvald Boasson Hagens lag, Team Dimension Data (heter MTN-Qhubeka ut året), fra 2016.

Kittel overtok på mange måter tronen som den beste spurteren i Tour de France-feltet fra Cavendish da han vant fire etapper i 2013.

Cavendish har vunnet hele 26 etappeseirer totalt i Tour de France, men bare tre av de siste tre årene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere