RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Kjemper videre uten Hushovd

Sist oppdatert:
Roger Legeay tror på nytt liv uten lagkapteinen.

Cervélo Test Team lanserte tirsdag sin andre stjernerytter, nemlig Thor Hushovd.

På tross av det, gir ikke sportsdirektør Roger Legeay opp håpet om at sykkellaget bak sponsoratet Crédit Agricole, ruller videre også neste sesong.

- Jeg kommer til å fortsette arbeidet med å finne en ny sponsor. Selv om vi har mistet Thor og en rekke andre ryttere, så har vi mange igjen. Vi viste under gårsdagens etappe i Spania Rundt at vi fremdeles er Frankrikes beste sykkellag. La oss håpe at sponsorene ser det samme, sier Roger Legeay til Nettavisen.

Ni ute siden august
Rémi Pauriol, Christophe Le Mevel, William Bonnet, Pierre Rolland, Aleksander Botsjarov, Nicolas Roche, Jonathan Hivert, Mark Renshaw og Hushovd har allerede forlatt restene av Crédit Agricole.

Sportsdirektøren kan ikke gjøre annet enn å ønske Hushovd lykke til på ferden, etter at rytterne ble fristilt i forrige måned.

- Vi har snakket mye sammen underveis, og jeg tror det er et godt valg av Thor. Cervélo er et nytt lag, det blir en ny scene for ham. De har høye ambisjoner og de satser skikkelig på Tour de France. Der vil (Carlos) Sastre gå for sammenlagtseieren, mens Thor vil kjøre for klassiker- og etappeseirer, sier Legeay.

Norske tradisjoner
I 1999 var det nettopp han som hentet Hushovd til teamet. Men historien startet lenge før den tid.

- Du vet, vi har stolte norske tradisjoner i Crédit Agricole. Det startet med Dag Otto Lauritzen, Atle Kvålsvoll var her under storhetstiden til Greg LeMond og Mads Kaggestad kom jo sammen med Thor, sier han.

Legeay tok 19 seirer som proffsyklist. I 1982 la han opp som rytter i Peugeot-Shell-Michelin. Det var knappe to år før Lauritzen ankom.

I stedet for å trekke seg ut av sporten, tok Legeay på seg sportsdirektørhatten for første gang.

- Han var jo egentlig min første sportsdirektør. Jeg kom dit i forkant av VM i 1984 og Legeay hadde vel sin første sesong året etter. Siden har han mer blitt min venn og vi har holdt nær kontakt, forteller Dag Otto Lauritzen til Nettavisen.

Først LeMond, så Hushovd
Dermed startet en ny æra under navnet Z-Peugeot. Spesielt 1990-sesongen da LeMond vant Tour de France, med Atle Kvålsvoll som hjelperytter.

Laget het så GAN fra 1994, før Crédit Agricole så dagens lys tre år senere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Samarbeidet mellom Thor og meg har hele tiden bygget på et gjensidig tillitsforhold. Vi hadde veldig stor tro på ham fra starten av, og han var veldig trygg på strategien vår og måten vi jobbet på. Dessuten har Thor et etisk image som er veldig godt, sier Legeay.

Thor har også brakt mye heder over ære til det franske sykkelteamet med sine seks etappeseirer i Tour de France, dagene i gul ledertrøye og poengtrøya fra 2005. Han har heller ikke lagt skjul på betydningen hans franske sjef har hatt.

- Jeg ønsker å takke Roger Legeay for alle de flotte årene jeg har hatt med ham, sa Hushovd da overgangen til Cervélo ble gjort kjent tirsdag.

- Jeg har virkelig satt pris på måten han styrer et lag på og hans dopingfrie linje.

Ny frist: Oktober
Og går alt som den 59-årige superoptimisten håper, fortsetter eventyret også neste sesong.

- Dersom vi får inn en sponsor innen slutten av oktober, så mener jeg fortsatt vi har gode sjanser til å overleve, sier Legeay.

- Er det mulig, Lauritzen?

- Ja, det tror jeg. Dersom han sikter seg inn mot å bli et av de mindre franske sykkelteamene. Men jeg mener jo at rundt VM (i Varese), altså i slutten av september, så har nok de aller fleste rytterne funnet sine lag foran neste sesong, avslutter han.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere