RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjærgaard med nye dopinginnrømmelser

Da den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard (41) innrømmet å ha dopet seg, lot han være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer.
Da den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard (41) innrømmet å ha dopet seg, lot han være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
- Jeg har ikke mer å skjule. Ingen flere lik. Det er alt.

Da den tidligere proffsyklisten Steffen Kjærgaard (41) innrømmet å ha dopet seg, lot han være å informere om at han hadde prøvd blodoverføringer, skriver NRK.

Det er i et ferskt intervju i forbindelse med Antidoping Norges holdingskampanje «Ærlig talt» at Kjærgaard kommer med flere innrømmelser. Han skal ifølge NRK og Aftenposten også ha samarbeidet med den beryktede «dopinglegen» Michele Ferrari.

Kjærgaard var sportssjef i Norges Cykleforbund da han i oktober 2012 sto fram med sin dopingfortid. Men på pressekonferansen benektet han å ha testet blodoverføringer.

– Jeg svarte vel nei, sier Kjærgaard i intervjuet med Antidoping Norge.

I ettertid innrømmer han nettopp å ha prøvd bloddoping, men bare ved én anledning.

Siste innrømmelse

– Da prøvde jeg en mer klassisk bloddopingvariant én gang, men fikk ingen «boost» og følte meg ikke sprekere. Derfor ble det med den ene gangen, sier den tidligere proffsyklisten.

Møtet med mediene i oktober 2012 var tøft for Kjærgaard, som i mange år hadde benektet alle former for bruk av ulovlige midler. Han orket ikke å fortelle hele sannheten da han innrømmet dopingbruken.

– Det ble for mye. Jeg husker ikke engang om jeg ble spurt helt konkret om det (bloddoping) eller om det er noe jeg innbiller meg.

– Jeg har ikke mer å skjule. Ingen flere lik. Det er alt, sier Kjærgaard ifølge NRK. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere