*Nettavisen* Sport.

Klappjakt på dopede syklister

Foto: (Scanpix/AP)

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal nå gjøre det vanskeligere enn noen sinne for proffryttere å dope seg.

08.03.07 20:47

Sykkelsporten er blitt rystet av flere gigantiske dopingskandaler de siste årene. Nå tar Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) affære.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at forbundet fredag kommer til å lansere kampanjen ”100 prosent mot doping”, som ifølge vaskeseddelen skal være den ”mest ambisiøse antidoping-kampanjen innen noen idrettsgren”.

Reuters har fått tak i dokumenter som viser hvordan hverdagen snart blir for sykkelproffene.

*Rytterne kan få uanmeldte besøk av dopingjegere både i forbindelse med trening og i hvileperioder. De kan når som helst bli tvunget til å avgi urintester som skal avsløre EPO-misbruk.

*Det vil bli opprettet en egen ”blodprofil” for hver rytter, og det vil bli gjennomført uanmeldte blodtester for å avsløre ulike former for bloddoping.

*Antidopingprogrammet kommer til å koste om lag 1 million euro, og hvert av de 20 Pro-Tour-teamene må betale 30.000 euro hvert år for å finansiere programmet.

*Rytterne må bidra i arbeidet med å utvikle nye testmetoder og signere en kontrakt som gir dopingjegerne rett til å ta DNA-tester for å kunne identifisere forbudte stoffer.

*Alle lagene må skrive under på en kodeks som har som mål å øke straffene for brudd på dopingbestemmelsene.

*Arbeidet vil bli overvåket av en komité som ikke består av ryttere eller representanter fra lagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.