RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klatrekongen er tilbake


KLATREKONGE: Rafal Majka viste kjempekrefter opp til Col du Tourmalet, og vant den ellevte etappen av årets Tour de France.
KLATREKONGE: Rafal Majka viste kjempekrefter opp til Col du Tourmalet, og vant den ellevte etappen av årets Tour de France. Foto: Colin Flockton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Rafal Majka gjentok fjorårets suksess, og vant nok en hard fjelletappe.

Col d'Aspin og Col du Tourmalet kom rett etter hverandre på den ellevte etappen av årets Tour de France. Dermed var det duket for klatrere som ville vise seg fram.

Etter et råkjør i starten av etappen, var Rafal Majka (Saxo-Tinkoff) dyktig og heldig, da han kom seg med i et åttemannsbrudd omtrent halvveis på etappen.

Opp mot toppen av Tourmalet rykket polakken fra sine brudd-kompiser, og ingen hadde sjans til å følge Contadors hjelperytter på vei inn mot mål. Han kunne dermed sykle i ensom majestet opp til Cote de Cauterets, hvor målgang var på etappen.

Dermed tok Majka sin tredje etappeseier i Tour de France. Han vant også to etappeseirer forrige sesong, da han i tillegg kunne toppe det hele med sammenlagtseier i klatrekonkurransen i rittet.

Vi fulgte rittet live her.

Ingen endring i sammendraget
Bak Majka kom Dan Martin (Team Cannondale-Garmin). Han var til slutt minuttet bak seirende Majka. Deretter fulgte Serge Pauwels fra MTN-Qhubeka og Emanuel Buchmann (Bora-Argon 18). De siste rytterne som satt i det opprinnelige bruddet, var Steve Morabito (FDJ), Thomas Voeckler (Europcar), Julien Simon (Cofidis) og Arnaud Demare (AG2R).

Se hele resultatlisten her.

Bak utbryterne var det Astana som kjørte hardest inn i Tourmalet. Mot toppen av bakken var det likevel Sky som tok over, og de aller fleste sammenlagtfavorittene satt med både opp og ned fra Tourmalet.

Det ble heller ingen store angrep på den gule trøyen opp den siste tredjekategoristigningen til Cauterets, så Chris Froome (Team Sky) beholder fremdeles ledelsen i sammendraget med god margin.

Gruppen til Froome rullet i mål omtrent fem og et halvt minutt bak seirende Majka.

Den sammenlagtfavoritten som slet mest til slutt, var, ironisk nok, Astanas Vincenzo Nibali.

Boasson i brudd
Det var ikke forventet at noen av de norske rytterne skulle markere seg noe særlig på onsdagens harde etappe.

BRUDD: Edvald Boasson Hagen forsøkte å komme i brudd, men ble hentet inn tidlig på etappen.

Der tok man likevel grundig feil. Edvald Boasson Hagen gikk nemlig i brudd tidlig på etappen. Sammen med blant annet Michal Kwiatkowski forsøkte han å komme seg løs fra hovedfeltet, men på grunn av hardkjør på etappen, ble aldri avstanden større enn 40 sekunder.

Dermed ble det en rolig dag for nordmannen resten av etappen. Alexander Kristoff syklet sammen med grupettoen store deler av dagen.

Mannefall
Godt inne i Pyreneene er det flere som begynner å merke kjøret i årets tour. På den ellevte etappen var det hele seks ryttere som måtte stå av rittet.

Dominik Nerz (Bora-Argon 18), Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo), Johan Vansummeren (AG2R), Ben Gastauer (AG2R), Rein Taaramae (Astana) og Lampre - Meridas kaptein Rui Costa var de seks rytterne som brøyt rittet på onsdagens etappe.

Ikke siden 2012 har så mange ryttere stått av på én og samme etappe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere