RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokain-Tom fikk bank

Foto: Laurent Cipriani (AP/Scanpix)
Tom Boonen er tilbake, men ikke på toppen.

Italienske Angelo Furlan (Lampre) vant mandagens etappe i Dauphiné Libéré, etter å ha slått Markus Zberg (Tean BMC) og forhåndsfavoritten Tom Boonen (QuickStep) i spurten.

Underveis var det imidlertid David Millar (Garmin) som spilte hovedrollen på dag to av etapperittet. Da fem kilometer gjensto av den 228 kilometer lange etappen fra Nancy til sennepsbyen Dijon, tråkket Millar til og fikk luke på resten av feltet.

Nesten for utbryter
Ifølge Feltet.dk klarte han å skaffe seg en luke på hundre meter, og inn på den siste kilometeren hadde han seks-sju sekunders ledelse.

Men det skulle altså ikke holde.

For bare 25 meter før mål ble han hentet inn av spurterne, der altså Tom Boonen – som tråkker ufortrødent videre, til tross for sommerens ferske kokainavsløring – gikk på et uventet nederlag.

- Ikke hver dag
- Definitivt min største seier i år. Det er ikke hver dag man er i nærkamp med Tom Boonen på de siste 200 meterne og slår ham, erkjenner Furlan overfor Reuters.

Furlan mener Boonens favorittstempel faktisk ble avgjørende for etappeutfallet.

- Jeg var ikke favoritt i dag, som Boonen, og jeg tror det talte til min fordel. Ingen ventet at jeg skulle bli bedre enn nummer tre eller fire, alle var opptatt av Boonen, og dermed kunne jeg overraske dem, poengterer italieneren.

Evans leder
Sammenlagt leder fortsatt Cadel Evans (Silence-Lotto), som vant søndagens innledende tempoetappe. Nærmest følger Alberto Contador og Alejandro Valverde.

Dauphiné Libéré består av åtte etapper, og har målgang i Grenoble 14. juni.

Ingen norske ryttere deltar.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere