Kontroversielt angrep på Froome

GREP SJANSEN: Vincenzo Nibali tråkket til da Chris Froome fikk trøbbel.

GREP SJANSEN: Vincenzo Nibali tråkket til da Chris Froome fikk trøbbel. Foto: Bernard Papon (Ap / NTB scanpix)

Vincenzo Nibali får kritikk for at han rykket fra Chris Froome, men italieneren kan trøste seg med at rykket hjalp ham til etappeseieren.

Fredagens etappe ble dramatisk da Skys fenomenale hjelperytter Geraint Thomas omsider fikk problemer og ufrivillig måtte overlate sammenlagtleder Chris Froome til seg selv.

Thomas har gjort en heltemodig innsats for å hjelpe Froome på de første 18 etappene, men på vei fra Saint-Jean-de-Maurienne til La Toussuire tok kreftene slutt.

Ikke så rart, egentlig.

Etappen var bare 138 kilometer lang, men besto av tre enorme klatringer, med de 22,4 kilometerne med gjennomsnittlig 6,8 prosent stigning opp til Col de la Croix-de-Fer.

Det var også her Chris Froome fikk problemer og måtte sette foten i bakken, muligens på grunn av trøbbel med kjedet. Akkurat da gikk Vincenzo Nibali til angrep - et kontroversielt trekk. Tidligere år har vi sett for eksempel Jan Ullrich vente på Lance Armstrong i lignende situasjoner.

Alberto Contador fikk også kraftig kritikk av andre ryttere da han stakk fra Andy Schläck da tyskeren fikk trøbbel med sitt kjede for noen år siden.


Nibali angrep imidlertid. Noe som førte til massiv kritikk på sosiale medier, selv om enkelte forsvarer ham med at han ikke angrep den gule ledertrøyen til Froome, som etter all sannsynlighet er utenfor rekkevidde.

Nibali kjørte iallfall knallhardt herfra og hentet etter hvert inn mannen som lå alene i front, Pierre Rolland. Noen kilometer senere måtte også Rolland gi opp å følge tempoet til den italienske Astana-kapteinen.

På vei opp den siste klatringen, til målgangen i La Toussuire, ble det klart at Nibali kom til å stikke av med seieren.

Noen kilometer før mål stakk også Nairo Quintana fra Chris Froome, Alberto Contador og Alejandro Valverde. Froome forsøkte å følge colombianeren, mens Contador og Valverde var sjanseløse.

Quintana kom i mål til andreplass, 44 sekunder bak Nibali, men Movistar-rytteren tok ikke inn mer enn 31 sekunder på Chris Froome i sammendraget, ettersom Sky-sjefen kom i mål til tredjeplass like etter.

Sammenlagtleder Chris Froome ligger 2,38 minutter foran sin nærmeste utfordrer, Nairo Quintana, før den neste siste etappen i Tour de France. Lørdagens etappe er den siste klatreetappen og i praksis den som avgjør Tour de France.

Det ligger dermed an til at Froome vinner Tour de France for andre gang i karrieren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag