*Nettavisen* Sport.

Kraftig advarsel fra Ullrich

Den tyske stjernesyklisten Jan Ullrich kom torsdag med en kraftig advarsel til konkurrentene foran sommerens Tour de France.

18.05.06 18:30

Tyskeren er blant forhåndsfavorittene til å vinne Tour de France. Torsdag vant han den 50 kilomter lange enkeltstarten i Giro d'Italia i overbevisende stil foran Team CSCs Ivan Basso.

T-Mobile-kapteinen noterte seg for tiden 58.48 minutter på den flate enkeltstarten. Basso kom i mål 28 sekunder bak Ullrich.

Men Basso, som ble nummer to på enkeltstarten i Giro d'Italia, øket sitt forsprang i sammendraget. Italieneren leder nå Giroen sammenlagt med 2,48 minutter foran José Enrique Gutierrez fra Phonak.

Jan Ullrichs form har lenge vært det store samtaleemnet i sykkelsporten. På grunn av en skade kom tyskeren senere i gang med sesongen enn normalt, men nå blir det vanskelig å komme utenom ham som en av de store favorittene i Tour de France.

Ullrich hadde full kontroll på konkurrentene på enkeltstarten i Giroen, og med en gjennomsnittfart på over 50 kilomter i timen var det aldri tvil om hvem som skulle stikke av med seieren.

Men den virkelig styrkeprøven for Ullrich komemr først lørdag, når de knalltøffe fjelletappene står på menyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.