*Nettavisen* Sport.

Krangel mellom sykkel-essene

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

LARVIK (TV 2 Nettavisen): For få dager siden var de perlevenner. Nå mener Thor Hushovd at Kurt Asle Arvesens kjørte feigt, og Arvesen beskriver Hushovd-teamets oppførsel før mesterskapet som unfair.

27.06.05 15:41

Bjørgvin/Team Sparebanken Vest (SPA) hadde én taktikk før lørdagens NM i fellesstart i Larvik:

La Thor Hushovd slite seg ut, og få av gårde et avgjørende brudd uten Crédit Agricole. Det syntes Hushovd svært lite om.

Møkkaløp

- Det var rett og slett et møkkaløp. Enkelt og greit. Det skyldes at Sparebanken Vest har elleve ryttere. Så sender de noen i brudd, og låser hele løpet. Når noen prøver å støte sitter de bare på hjul. Da er det umulig, innrømmer Hushovd.

- Men det er sykkeltaktikk, og i dag var de fleste best, sier Hushovd.

Mens Kurt Asle Arvesen hadde hele SPA-laget i ryggen, måtte Crédit Agricole-kompis Mads Kaggestad og skiskytter Lars Berger gjøre det meste av jobben for Hushovd. Det var langt fra nok i dag. Og mens Hushovd skrøt av sine egne hjelpere, sendte han flere stikk til rivalene fra Bergen.

- Jeg hadde trodd de andre ville kjøre mer sykkelløp enn det de gjorde i dag, så det er bare å unnskylde overfor alt publikum som kom i hit i dag for at de ikke fikk sett et skikkelig sykkelløp, sier Hushovd.

- Hvis det målet de hadde var å få meg til å jobbe, lyktes de. Og hvis det er det eneste målet de har, så har de jo en fin karriere foran seg. Jeg synes det er en dårlig måte å kjøre sykelløp på. Men det er kanskje den eneste måten å slå meg på, sier Hushovd.

- Feigt av Kurt

- Hva sa du til Kurt underveis?

- Jeg prøvde jo flere ganger å få både Kurt og Gabriel Rasch med, men de sitter jo bare på hjul og ler av meg, sier Hushovd, og legger til:

- Jeg synes Kurt kjørte feigt!

- Ikke min jobb

Kurt Asle Arvesen avviser angrepene fra proffkollegaen. CSC-rytteren er selv svært skuffet over at drømmen om å kjøre Tour de France i den norske mesterskapsstrøya gikk fløyten, men er opptatt av å fremmheve sin rolle som lagspiller.

- Når laget mitt har tre syklister foran, så er det jo ikke min jobb å kjøre dem inn. Det ble et litt merkelig sykkelløp, men jeg må bare respektere laget mitt. Det er en del av gamet, sier Arvesen.

Hva synes du om at Thor Hushovd kaller deg feig?

- Jeg forstår jo at Thor og Atle Kvålsvoll (Hushovds trener, red. anm,) er desperate, men hva skulle jeg gjøre? Skulle jeg drite i lagkameratene mine? Det blir jo som å score selvmål. Han får bare kalle meg feig. Men i fjor hadde han ikke vunnet hvis det ikke hadde vært for meg. Jeg må forholde meg til at min sportsdirektør heter Per Ivar Bøe og ikke Atle Kvålsvoll, sier Arvesen til TV 2 Nettavisen.

Ville kjøpe Fostervold

Kurt Asle Arvesen mislikte tydelig kritikken fra Thor Hushovd. Men enda dårligere likte han ryktene som gikk om at apparatet rundt Grimstad-rytteren dagene forut for NM skal ha forsøkt å kjøpe seg hjelp fra andre ryttere.

- Det jeg er mest skuffet over i dag er oppførselen til enkelte som ikke respekterer lag og lagoppstillinger, sier Arvesen og fortsetter:

- Jeg tror ikke Thor har gjort det direkte selv, men jeg tror nok folk rundt ham har gjort det. Han har jo et lite lag, så jeg skjønner det for så vidt, men det er viktig å ikke blande kortene. Det er faktisk regler i sykkelsporten som sier at det ikke er lov å samarbeide utover klubbgrensene. Da vil jeg heller forslå at de prøver å samle en god gjeng i Grimstad Sykkelklubb og forsøker å kjempe om gullet på fair vis neste år, sier Arvesen.

- Dette er gutter som har høye stillinger i sentraler deler av Idretts-Norge, som bør holde tungen beint i munnen, sier Arvesen, som ikke ønsker å utdype hvem han sikter til.

Feil mann

En som fikk et slikt tilbud er sykkelkometen Knut Anders Fostervold. Den tidligere Molde-kapteinen innrømmer langt på vei at han fikk et tilbud om å sykle for Hushovd i NM. Men i sin iver etter å skaffe hjelperyttere glemte nok Hushovd-teamet at Arvesen er en god venn av Fostervold,

- Jeg ville nok vurdert tilbudet hvis ikke Kurt var med, ja. Men det er jo vanskelig å kjøre mot sine egne, sier Fostervold til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.