RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STÅR PÅ SITT: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har ingen planer om å innfri Det internasjonale sykkelforbundets priskrav for VM i 2017.
STÅR PÅ SITT: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har ingen planer om å innfri Det internasjonale sykkelforbundets priskrav for VM i 2017. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Krever 80 millioner for sykkel-VM

Sist oppdatert:
Norges bud er langt lavere.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) krever 80 millioner i arrangøravgift for at Bergen skal få arrangere sykkel-VM i 2017, melder NRK.

Dette er et krav som er langt over det Norge er villig til å betale og kan dermed stoppe Bergens drøm om å få arrangere sykkel-VM i 2017. Det skiller 24 millioner kroner mellom krav og tilbud.

- 7 millioner euro (56 millioner kroner) er det Norge vil presentere for UCI. Det er det som er bærekraftig i et norsk konsept, sier Erik Halvorsen, leder av arrangørkomiteen i Bergen.

- Vi skal sende et tilbudet til dem, og det har vi gjort. Så kan de ha en forventning om et høyere beløp, men vi har gått så langt som vi mener er forsvarlig, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

UCI vil ikke kommentere saken, men NRK vet at pengene blant annet skal gå til TV-produksjon og utgifter knyttet til UCIs rundt to tusen VIP-gjester.

- Vi leverer på alt vi skal i søknaden, både tekniske og løypemessige ting. Det er egentlig helheten i søknaden. Vi mener helheten i den norske søknaden er så god at dette får vi til, sier Halvorsen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere