Kristoff: - Jeg kunne kjempet om seieren

SPURTET NED KRISTOFF: Mark Cavendish triumferte på den 7. etappen i Tour de France da Alexander Kristoff (til venstre) ventet litt for lenge med å starte spurten.

SPURTET NED KRISTOFF: Mark Cavendish triumferte på den 7. etappen i Tour de France da Alexander Kristoff (til venstre) ventet litt for lenge med å starte spurten. Foto: Laurent Cipriani (AP Photo / NTB scanpix)

Spurtslått da opptrekket gikk galt.

10.07.15 18:08

Alexander Kristoff så ut til å ha et perfekt opptrekk med 500 meter igjen av den 7. etappen i Tour de France, men avanserte ikke fram fra ryggen til opptrekker Jacopo Guarnieri.

I innersvingen rett før målstreken kom ikke nordmannen seg forbi Guarnieri tidsnok. André Greipel og Mark Cavendish skjøt fart forbi på den andre siden av Kristoffs lagkamerat. Sistnevnte tok seieren foran Greipel og Peter Sagan.

- Vi hadde jo opptrekket, men jeg var egentlig sperra inne av det. Jacopo lå helt inne ved gjerdet og jeg kom ikke forbi. Det var dumt, jeg tror jeg kunne kjempet om seieren, sa Kristoff til TV 2.

- Selv om jeg var i den beste posisjonen, så hadde jeg ikke en åpning. Vi hadde planlagt at Jacopo skulle gjøre det på den måten, men Greipel kom litt tidligere enn vi hadde håpet.

Kristoff innrømmet at han var temmelig skuffet etter målpassering.

- Troen på det betyr alt

Edvald Boasson Hagen kjørte for å plassere Tyler Farrar i spurten, men de slet med å finne hverandre i den hektiske avslutningen. Amerikaneren ble nummer sju, mens Boasson Hagen passerte mål på 41.-plass.

Mark Cavendish vant sin 26. etappeseier i Tour de France, og den første siden 2013.

- Jeg er veldig, veldig glad. Vi er i flytsonen med tanke på seirer, men det var selvfølgelig et stort skår i gleden at vi mistet Tony Martin i går, sa Mark Cavendish til TV 2.

- Å tro på det betyr alt. Hvis du ikke tror på det, så klarer du det ikke. Hvis du tror på det du holder på med, så kan du oppnå suksess. Jeg valgte sykling og ville alltid bli best i verden, tilføyde Etixx-stjernen.

Ingen i gult

På en av dagene som blir regnet som en av de siste mulighetene til spurtspesialistene, ble det ikke overraskende et stort felt som gjorde opp om seieren.

Dagens ferd gikk over 190,5 kilometer fra Livarot til Faougères og tok Tour de France-feltet fra Normandie til Bretagne.

Etappen ble syklet uten en rytter i gul ledertrøye. Chris Froome ledet Tour de France på start etter at Tony Martin måtte trekke seg på grunn av gårsdagens kragebeinsbrudd.

Men sammenlagtvinneren fra 2013 ønsket ikke å sykle i gult av respekt for uheldige Martin. Sistnevnte fullførte i går til tross for skaden, og ledet med det touren etter etappen til Le Havre.

Stakk fra tidlig

Som ventet blandet MTN-Qhubekas mann i klatretrøya, Daniel Teklehaimanot, seg inn da det gikk et brudd avgårde tidlig fredag.

Allerede etter 12,5 kilomter kom nemlig dagens eneste kategoriserte stigning. Teklehaimanot kapret det ene poenget på toppen, og økte forspranget i klatrekonkurransen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FØRTE AN: Daniel Teklehaimanot (til venstre) i klatretrøya fikk med seg fire andre på et tidlig brudd. MTN-rytteren sikret seg fredagens eneste klatrepoeng. Foto: Laurent Cipriani (AP Photo / NTB scanpix)

Eritreeren er umåtelig populær i hjemlandet, og deltar på tidenes første afrikanskregistrerte lag i Tour de France. MTN-Qhubeka har base i Sør-Afrika.

Teklehaimanot og de fire bruddkameratene hans, Luis Ángel Maté (Cofidis), Kristijan Durasek (Lampre), Anthony Delaplace og Brice Feillu (begge Bretagne-Séché Environnement) holdt koken i front lenge før én etter én av dem falt ifra.

Da det gjensto 11 kilomter av etappen var det slutt også for de to siste, Feillu og Maté.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.