RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILFREDS: Alexander Kristoff havnet utenfor pallen i Flandern.
TILFREDS: Alexander Kristoff havnet utenfor pallen i Flandern. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Kristoff: - Tror jeg hadde klart å slå dem

Nordmannen likevel fornøyd med innsatsen.

Alexander Kristoff øynet tetgruppen, men han hadde ikke nok krefter og endte på en likevel råsterk 5.-plass i sykkelklassikeren Ronde van Vlaanderen, også kjent som Flandern Rundt.

For annet år på rad vant Fabian Cancellara det belgiske brosteinsrittet. I fjor trillet den sveitsiske Trek-stjernen i mål som suveren vinner, mens han søndag måtte avgjøre i spurten mot Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke og Stijn Vandenbergh.

Kristoff trillet over målstreken åtte sekunder bak kvartetten. Han var klart best i kampen om 5.-plassen i duell med Niki Terpstra.

- Jeg skulle gjerne vært på podiet, men du kan ikke være misfornøyd med en 5.-plass i en klassiker. Spesielt ikke etter måten jeg kjørte på. Jeg visste at det ville bli vanskelig og at jeg måtte ha litt flaks for å vinne, sa Kristoff til NTB.

Den norske Katjusja-rytteren gjorde et sterkt forsøk på å komme seg opp i tetgruppen da det gjensto 10 kilometer. Kristoff, som nylig vant Milano-Sanremo, var på det beste ti sekunder bak, men han ga opp jakten da han innså at det ble for tøft. Han ble nummer i fire i fjorårets utgave.

- Jeg gikk ikke tom for krefter, men jeg hadde bare ikke nok til å ta dem igjen, forklarte Kristoff.

26-åringen tror han ville vunnet om han hadde kommet seg opp til Cancellara og co.

-  Du vet aldri, men alle var veldig slitne. Jeg tror jeg hadde klart å slå dem, men jeg kan fortsatt bli bedre og må jobbe for å få en kapasitet som Cancellara.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere