*Nettavisen* Sport.

Kristoff: - Var ikke sterk nok

BARE NESTEN: Alexander Kristoff i Team Katjusja (foran) og Edvald Boasson Hagen i Team MTN-Qhubeka (bak) passerte målstreken på henholdsvis tredje- og femteplass.

BARE NESTEN: Alexander Kristoff i Team Katjusja (foran) og Edvald Boasson Hagen i Team MTN-Qhubeka (bak) passerte målstreken på henholdsvis tredje- og femteplass. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Ny nedtur for de norske rytterne i Tour de France.

19.07.15 17:26

Den 183 kilometer lange 15. etappen fra Mende til Valence var den siste muligheten til Alexander Kristoff for å vinne en etappe før den siste etappen inn til Paris.

Og Katjusja-laget tok ansvaret i feltet gjennom store deler av etappen. Det førte til at bruddet som gikk tidlig på etappen, med blant annet Peter Sagan, ble hentet inn med drøye 30 kilometer igjen til mål.

Dermed var alt duket for en massespurt i målbyen Mende.

Kristoff og Edvald Boasson Hagen var godt fremme mot slutten, men nordmennene måtte igjen se at tyske André Greipel tok etappeseieren. John Degenkolb ble nummer to.

- Ikke sterk nok
- Jeg var ikke sterk nok. Jeg er ikke rask nok når de andre akselererer. Jeg var på maks, så det gikk ikke. Laget jobbet veldig bra og fikk meg i god posisjon, men det ble dessverre litt for mye akselerasjon som jeg ikke har, sier en sliten Kristoff til TV 2.

Heller ikke Boasson Hagen klarte å tukte de beste på oppløpet i Valence.

- Jeg hadde godt hjelp av laget på slutten for å komme meg frem, men ble presset av hjulet til lagkameraten min av Greipel og da ble det tungt å komme frem. Det var en hard dag. Katjusja kjørte hardt i dag, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Det positive for MTN-Qhubeka-rytteren var imidlertid at han følte seg bedre enn han har gjort de siste dagene. Det lover godt for mandagens etappe, som passer rudsbygdingen bra.

Stort brudd
Det var en tøff start på søndagens etappe, der rytterne gikk rett inn i en tredjekategoristigning.

I stigningen gikk det også et større brudd med 24 ryttere løs fra hovedfeltet. Blant dem var Sagan i den grønne poengtrøyen.

Det gjorde at Tinkoff-Saxo-rytteren også tok de innlagte spurtpoengene på etappen.

Bruddet ble imidlertid hentet inn etter den siste stigningen, dermed ble det hele avgjort med en massespurt.

Det endte med en ny etappeseier til Greipel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.