RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I RUTE: Alexander Kristoff mener Tour de France-formen er i anmarsj. Her avbildet under Tour of California i mai, et ritt han ikke fikk det helt til å stemme i.
I RUTE: Alexander Kristoff mener Tour de France-formen er i anmarsj. Her avbildet under Tour of California i mai, et ritt han ikke fikk det helt til å stemme i. Foto: Chris Graythen (AFP / NTB scanpix)

Kristoff: - Føler jeg er der jeg skal være

Sist oppdatert:
Sykkelprofilen er ikke bekymret for formen før Tour de France.

Alexander Kristoff er kvitt sykdomsplagene som stoppet ham i Critérium du Dauphiné.

Katjusja-stjernen føler han er i rute to uker før Tour de France. I forrige uke valgte en småsyk Kristoff å stå over de tre siste Dauphiné-etappene.

- Jeg var tett i brystet og klarte ikke å puste ordentlig. Det førte til at jeg fikk mye syre i beina. Det var grunnen til at jeg sto av rittet, sier Kristoff til NTB.

29-åringen forbereder seg i disse dager til et av årets aller største høydepunkt. Tour de France starter søndag 2. juli med en tempoetappe i tyske Düsseldorf.

Viktig med god start

- Hvordan er formen?

- Jeg føler jeg er der jeg skal være, svarer Kristoff bestemt.

Søndag 25. juni står mennenes landeveisritt under sykkel-NM i Stjørdal på programmet. Det blir Kristoffs siste løp før det braker løs i touren.

Nordmannen står med to seirer i verdens gjeveste etapperitt. Begge kom i 2014. Nå håper han det skal løsne igjen i Tour de France.

- Målet er å få unnagjort en etappeseier tidlig. Vanligvis er jeg best i uke to, men den første uken blir helt avgjørende for om jeg har en sjanse i poengkonkurransen. Jeg får se underveis hvordan jeg ligger an, sier Kristoff og fortsetter:

- Jeg har ikke analysert etappene nøye, men jeg ser at det er en del sjanser tidlig. Det gjelder å få en god start.

Godt lag

- Hvordan står det til med laget rundt deg?

- Som lag har vi ikke kjørt fantastisk, men det har vært bra på trening. Jeg fikk også et godt opptrekk da jeg tok andreplassen (på 2. etappe) i Critérium du Dauphiné. Da burde jeg ha dratt seieren i havn. Vi stiller med et godt lag, kanskje det beste jeg har vært en del av noen gang.

Kristoff har så langt i år seks seirer å vise til.

Fire av den kom tidlig i sesongen. De to siste kom henholdsvis på en etappe i tredagersrittet i De Panne og da han suverent vant verdenstourrittet Eschborn-Frankfurt.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere