*Nettavisen* Sport.

Kristoff avgjorde Tour des Fjords

VANT: Alexander Kristoff vant igjen på hjemmebane. Foto: Einar Oliver Landa / Tour Des Fjords (NTB scanpix)

Vant også den siste etappen.

01.06.14 18:33

Alexander Kristoff knuste danske Magnus Cort Nielsen i spurten på den siste etappen av Tour des Fjords søndag. Med det sikret han sammenlagtseieren i rittet.

Etter etappeseier lørdag lå Kristoff som nummer tre i sammendraget. Det var derfor en noe presset nordmann som syklet i gang etappen fra Risavika til Stavanger søndag formiddag. Da hovedfeltet trillet inn til målbyen var det derimot liten tvil.

– Jeg måtte ha litt flaks med at han (Nielsen) ikke klarte å bli topp tre. Heldigvis hadde jeg det, sa en sliten og fornøyd Kristoff til TV 2 etter målgang.

Nielsen hadde et forsprang på ni sekunder i sammendraget før etappen. Det forspranget spiste Kristoff inn med etappeseieren, samtidig som dansken endte etappen på 10.-plass.

Uten hjelp

Flere ryttere forsøkte å skaffe seg en luke til hovedfeltet på de siste kilometerne før mål, men da Kristoff dunket til, havnet alle konkurrentene bak. Der satt også Nielsen igjen som tilskuer.

– Jeg hadde ingen til å hjelpe meg i finalen. Han (Kristoff) vinner, og jeg er ikke i stand til å kjempe, sa dansken til TV 2.

Tinkoff-rytteren Nikolaj Trusov spurtet inn til plassen bak Kristoff, mens belgieren Tom Van Asbroeck endte etappen på 3.-plass.

Jerome Baugnies satt med i hovedfeltet og endte med det Tour des Fjords på 3.-plass sammenlagt bak Nielsen.

– Jeg er glad på Kristoffs vegne, som får vinne på hjemmebane, sa Baugnies.

Hvilte seg god

For nordmannens del var etappeseieren søndag den tredje i rittet totalt. Han visste gjennom alle de 171 kilometerne på søndagens etappe hva som ventet ham.

– Jeg har en bra spurt i dag. Jeg blir skjermet hele dagen. Når jeg får hvilt meg, da vet jeg at jeg er raskest i feltet, sa Kristoff.

Likevel var det flere enn hans lagkamerater i Katjusja som måtte yte litt ekstra for at sammenlagtseieren skulle havne i nordmannens lomme. Også det norske laget Østerhus bidro til at Kristoff kom seg i posisjon på oppløpet.

– Det var hardt. Vi (Katjusja) forsøkte å kontrollere feltet, men det gikk ikke. Heldigvis fikk jeg noen Østerhus-gutter til å hjelpe meg med å tette luka, sa en fornøyd Kristoff.

– Tre etappeseirer er kjempe. Det er første gangen jeg vinner sammenlagt i et proffløp også. Så det er en god følelse. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.