Kristoff centimetere fra ny triumf

HOLDT BARE NESTEN: Alexander Kristoff var uhyre nærme seier i Milano-Sanremo, men måtte se seg slått av Jon Degenkolb.

HOLDT BARE NESTEN: Alexander Kristoff var uhyre nærme seier i Milano-Sanremo, men måtte se seg slått av Jon Degenkolb. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)

Nordmannen ble spurtslått av Jon Degenkolb.

22.03.15 17:22

Alexander Kristoff hadde mulighet til å ta sin andre strake seier i sykkelmonumentet Milano-Sanremo, men ble spurtslått av tyske Jon Degenkolb på Via Roma.

Måtte starte tidlig
Etter 293 kilometer på sykkelsetet så det ut til at Kristoff hadde alle sjanser til å repetere fjorårsseierenakkurat som han gjorde det i fjor, men Degenkolb kom fort på de siste meterene og passerte målstreken bare noen få centimetere foran Kristoff.

Kristoff ble trukket fabelaktig opp av lagkamerat Luca Paolini og gikk til noen hundre meter før mål. Det var muligens noe for tidlig, for på slutten var det altså Degenkolb som hadde mest krefter.

- Luca orket ikke mer, og da måtte jeg bare starte tidlig. Da ble det bare litt for langt. Hadde jeg startet litt senere hadde jeg tatt det, sier Kristoff til procycling.no etter målgang.

Edvald Boasson Hagen syklet inn til 10.-plass.

God posisjon
Rittet gikk over snaut 30 mil. Kristoff skaffet seg en bra posisjon i hovedfeltet da rytterne gikk inn i den siste stigningen i rittet.

Da ledet en duo med elleve sekunder. Briten Geraint Thomas prøvde å stikke midtveis i bakken. Han ledet også knapt da rytterne kom til toppen. Da var det cirka fem kilometer til mål med en tøff utforkjøring inkludert.

Fire ryttere gikk i bakken på vei ned, blant disse Philippe Gilbert.

Kristoff har hatt en strålende vinter med flere seirer. Søndag ble det bare nesten.

To nye verdenstourritt, E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem, følger kommende uke. Neste virkelige storritt er Ronde van Vlaanderen (Flandern rundt). Det kjøres 5. april. En uke etter venter beintøffe Paris-Roubaix.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.