*Nettavisen* Sport.

Kristoff dropper OL

BRONSE: Alexander Kristoff kom på tredjeplass i forrige OL. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Mener løypa ikke passer han.

Alexander Kristoff sikret bronsemedaljen i OL-rittet i London i 2012. Men han kommer ikke til å være med å kjempe om medaljene i OL-rittet i Rio kommende sommer.

Søndag bekreftet han overfor TV 2 at OL neste sommer ikke er i planene hans.

- Nei, jeg tror ikke Rio er i planene. Løypa er såpass hard at jeg ikke bryr meg om å reise til Brasil for ikke å henge med til mål. Jeg kommer til å konsentrere meg om andre ritt og andre målsettinger, sier Kristoff.

Løypeprofilen for OL-rittet ble presentert i desember i fjor. Start og mål er lagt til parken Aterro do Flamengo, og løypa passerer strendene Ipanema, Barra og Reserva.

Rytterne skal gjennom den såkalte Grumerra-runden fire ganger. Der er det tre tøffe stigninger med en stigningsprosent på 13 prosent i de tøffeste partiene. Det passer ikke den norske superspurteren særlig bra.

8,9 km oppoverbakke

VeloNews skriver at rytterne til sammen skal opp 8,9 kilometer oppoverbakke, for det er lagt opp til tre runder i Grumari-runden samt stigningene Canoas og Vista Chinesa.

Dette er bakker som passer svært dårlig for sprinterne, og det er årsaken til at Alexander Kristoff ikke har OL som noe stort mål.

Trener Stein Ørn har da også tidligere sagt at det er norske ryttere som er mye bedre egnet for neste års OL-trasé enn Kristoff.

- Det siste bakken er på 720 høydemeter. Rytterne skal over den toppen tre ganger, før det er 20 kilometer inn til mål. Når rytterne er over denne stigningen den siste gangen er løpet satt. Den som skal vinne OL-gullet må kjøre veldig bra i stigningene, forteller Ørn til TV 2.

VM passer bedre

Kristoff kjører i øyeblikket ritt i Canada som oppladning til VM i Richmond i USA. Der er det en løypeprofil som passer godt for nordmannen, som allerede har sikret seg en rekke seirer i år. Han er en av de rytterne i proffsirkuset som har vunnet mest.

Neste år er det mye som tyder på at Kristoff kommer til å satse på mye på VM i Qatar, for løypa og traseen der passer ham bedre enn Ol-løypa i Rio.

Han kommer nok også til å satse på å gjøre det bra i klassikerne på våren og i Tour de France, der han ikke hadde den forventede suksessen i årets ritt.

Men først er det VM-fellesstarten i Richmond, der Kristoff kjører som kaptein på det norske laget. VM.-rittet går 27. september og sendes på TV 2, og det er helt klart at Alexander Kristoff er en av de store favorittene.

Thor Hushovd ble landeveismester på sykkel i 2010 i Australia. Edvald Boasson Hagen har en sølvmedalje fra fellesstarten i VM. De er de to eneste triumfene Norge har i fellesstarten i VM-sammenheng for profesjonelle til nå. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag