RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GRUNN TIL Å JUBLE: Alexander Kristoff, som her jubler over seieren i Hamburg 24. august, kan også juble over friheten han får av Katusja-ledelsen.
GRUNN TIL Å JUBLE: Alexander Kristoff, som her jubler over seieren i Hamburg 24. august, kan også juble over friheten han får av Katusja-ledelsen. Foto: Daniel Reinhardt (Afp / NTB scanpix)

Kristoff får 100 prosent frihet i Katusja

Alexander Kristoff kommer til å kjøre Tour de France, men dropper trolig Vuelta Espana.

- Katjusja har gitt oss 100 prosent frihet, og framstår som et lag med veldig stor ryddighet. Det setter vi stor pris på, sier Stein Ørn som er stefar og trener for Kristoff.

Han sier til Aftenbladet at de er blitt enige om å kopiere eventyrsesongen som nettopp er avsluttet.

- Det eneste som er litt usikkert er Spania Rundt (Vuelta a España). Her har vi ikke helt bestemt oss ennå, men det ligger an til at Alexander dropper Vueltaen, og i stedet kjører rittene i Montreal og Quebec, akkurat som i år. Det passer best med tanke på VM i Richmond. Så tror vi at Spania Rundt kan være en bedre akklimatisering til VM i Qatar i 2016, sier Ørn til Stavanger-avisen.

Touren blir viktig

Det har vært spekulert i hva Kristoff skulle gjøre med Tour de France, men Touren er viktig, så alt tyder på at han står på startstreken i nederlandske Utrecht 4. juli og kjører Touren også i år.

Hardkjøret starter ganske raskt for Kristoff nå. Han er i gang for fullt bare han kommer hjem fra bryllupsreise og etter å ha vært gjennom en representasjonstur til Japan.

FORNØYD: Stein Ørn, som er både trener og stefar for Alexander Kristoff, gleder seg til 2015-sesongen.


- Det er fortsatt mer å hente. Alexander har ennå ikke vunnet noen etapper i Paris-Nice, og monumentene Flandern Rundt og Paris-Robaix står også høyt i kurs, forsikrer Stein Ørn.

Det er også Kristoff enig i. Etter VM sa han følgende til Aftenbladet:

- Jeg må jo prøve å forsvare Milano-Sanremo. Det hadde vært en bragd. Så har du jo et ritt som Flandern Rundt. Der har jeg vært topp fem to år på rad. Nå er det kanskje på tide å ta noen steg opp der. Flandern er et ritt jeg har hatt lyst til å vinne siden jeg var liten.

Sesongplanen

Kristoff starter i Qatar og fortsetter deretter med Tour of Oman fra 17. februar, melder Aftenbladet.

I Mars kjører han Paris-Nice hvis alt går etter planen, og i april blir det Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

De norske rittene Tour of Norway og tour des Fjords står på programmet i mai, og i juni følger Milan.-San Remo, Sveits Rundt og fellesstart-NM på Lillehammer.

Tour de France går i juli, mens august er reservert for Artic Race of Norway og Vattenfall Cyclassics i Hamburg.

I september avsluttes sesongen med to ritt i Canada og VM i USA. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere