*Nettavisen* Sport.

Kristoff gjør som Hushovd

BLIR LAGEIER: Alexander Kristoff.

BLIR LAGEIER: Alexander Kristoff. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Blir eier av eget lag.

Alexander Kristoff kommer til å gå inn på eiersiden i Team Øster Hus-Ridley. Det betyr at han håper det skal bli enklere å gjøre det sterkt i NM-sammenheng.

Det betyr også at han kommer til å bli enda mer delaktig i det norske profflaget som er basert i Stavanger, og der Katjusja-proffen har flere gode treningskamerater når han er i Norge.

Kristoff var også svært delaktig da proffdørene åpnet seg for Sven Erik Bystrøm tidligere i år. Han signerte for Katjusja i sommer, og det hadde han nok ikke gjort uten å ha Kristoff i kulissene.

Nå skal den beste norske spurteren bidra enda mer.

Lettere

- Det kan bli lettere for dem å få tak i sponsorer og lettere å få invitasjoner til ritt i utlandet, sier Kristoff til procycling.no.

Nettavisen skriver at det var Kristoff selv som ønsket en mer formell kobling mellom ham og laget. 27-åringen bor i Stavanger og trener ofte sammen med de andre rytterne fra området. Kristoffs stefar og trener, Stein Ørn, er også trener for flere av rytterne i Øster Hus-Ridley.

Det som er klart er at Kristoff selv ikke kommer til å sponse laget, men han kommer til å stille seg bak garantien på like linje med de andre eierne.

Selv om det ikke blir de store endringene, gleder Kristoff seg over å få en lignende rolle som det Thor Hushovd har i Team Sparebanken Sør.

- Det er litt morsomt å være med på eiersiden. Jeg må kanskje passe på rytterne litt mer, og sørge for få dem med ut på trening når alle er hjemme.

Stor betydning i NM

For Kristoff blir kanskje NM det største plusset ved den nye ordningen. Selv om han også tidligere har fått hjelp av Øster Hus-rytterne, er det nå ingen tvil om at han kommer til å få hjelp under de kommende norgesmesterskapene. Med kun én norsk hjelper i Katjusja, kan det komme godt med.

- Det er positivt i et ritt som NM, fordi der har jeg ellers ikke noe lag å støtte meg på. Nå får jeg hjelp av noen flere, og da får man også flere strenger å spille på. Når jeg er med på eiersiden, har laget en grunn til å hjelpe meg.

Sportsdirektør i Øster Hus-Ridley Roy Hegreberg er selvfølgelig henrykt over at laget får en av verdens fremste sykkelstjerner inn på eiersiden.

Han tror Kristoffs inntreden som eier i laget kommer til å slå positivt ut for alle parter.

- Det å bruke Kristoff overfor sponsorer og i sponsormarkedet kommer til å heve verdien av laget. Internasjonalt sett kan det få betydning for hvilke ritt vi får lov til å sykle, sier sportsdirektør Roy Hegreberg til procycling.no. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.