RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff håper på gode svar i sesongstarten

SESONGÅPNER: Alexander Kristoff håper kroppen svarer bra i sesongåpningen.
SESONGÅPNER: Alexander Kristoff håper kroppen svarer bra i sesongåpningen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Mener han ligger bedre an enn tidligere år.

Alexander Kristoff starter sykkelsesongen med Qatar rundt søndag. Han har lave forventninger til sitt første ritt for året, men er spent på å se hvor han står etter en lang vinter.

27-åringen slo for alvor gjennom i sykkelsirkuset forrige sesong med seier i Milano-Sanremo og to etappeseirer i Tour de France. Søndag starter første steg på veien for å følge opp fjorårssuksessen, men Kristoff tviler på seirer allerede i årets første etapperitt.

- Jeg har aldri kjørt spesielt bra i sesongens første ritt, men håper å være med å kjempe på etappene jeg henger med på. Jeg føler meg likevel bedre enn andre år, sier Kristoff til NTB.

Tester nytt samarbeid

Foran sesongen har nordmannen fått hente inn ryttere som skal bedre tilværelsen hans i Katusja-laget. Den norske kompisen Sven Erik Bystrøm skal gjøre flere av de lange reisene enklere, mens Jacopo Guarnieri skal bli en nøkkelmann i løpene. Italieneren er håndplukket av Kristoff selv for å hjelpe ham i avslutningene.

- Det blir spennende å se hvordan det ligger an. Det blir en test på hvordan samarbeidet fungerer, men vi er stinne av trening og har god tid, sier Kristoff.

I Tour de France og gjennom hele 2014 kjempet Stavanger-mannen i mange spurtdueller mot Marcel Kittel. Tyskeren stiller også på startstreken i Qatar, og Kristoff får virkelig satt sine avslutningsegenskaper på prøve fra starten av.

- Han har allerede kjørt noen ritt og er litt mer klar. Det blir spennende å hvordan jeg ligger an og se hvor mye spurt jeg må trene inn mot sommeren, mener Kristoff.

Prioriterer klassikerne

Bronsevinneren fra London-OL har klare hovedmål for første del av sesongen. Han satser på å forsvare seieren i Milano-Sanremo og gjøre det enda bedre i de andre vårklassikerne. Der er kombinasjonen av kapasitet, styrke i bakker og spurt nøkkelen for å lykkes.

- Jeg har trent mot klassikerne i vinter. Oppkjøringen har egentlig gått knirkefritt, avslutter årets idrettsnavn i 2014.

Også lagkamerat Bystrøm sykler Qatar rundt. Det samme gjør Edvald Boasson Hagen for MTN-Qhubeka. Verdenstourrittet består av seks etapper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere