RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff havnet rett bak medaljene

LITT FOR HARDT: Alexander Kristoff havnet rett utenfor seierspallen i sykkel-VM Gullet gikk til Slovakia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
LITT FOR HARDT: Alexander Kristoff havnet rett utenfor seierspallen i sykkel-VM Gullet gikk til Slovakia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er vel kjipere å bli nummer to, sa gullhåpet etter fjerdeplass i mål.

Alexander Kristoff kjempet om en VM-medalje til siste slutt i VM i USA, men endte opp med en sur fjerdeplass på fellestarten i Richmond.

- Det er vel kjipere å bli nummer to. Jeg kjente tidlig at dette kom til å bli tungt. Løypa er hardere enn det ser ut til på forhånd, sa Kristoff til TV 2.

- Jeg prøvde å ta andreplassen, men jeg stivna dessverre på slutten. Jeg sleit ganske mye hver runde, egentlig, sa Kristoff til TV 2.

VM-gullet gikk til slovakiske Peter Sagan.

Boasson Hagen fulgte

Edvald Boasson Hagen viste imponerende takter da et voldsomt tempo ble satt opp mot slutten av VM-fellestarten i Richmond søndag.

Rudsbygdingen hengte seg på et angrep fra Zdenek Stybar og John Degenkolb opp den nest siste brosteinsbakken før mål.

Peter Sagan kontret da den siste av de tøffe bakkene skulle forseres. Slovaken fikk en luke, mens både Boasson Hagen og belgiske Greg Van Avermaet fulgte nærmest.

Dessverre for norske fans var det ingenting å gjøre med Sagan som tok gullet etter å ha holdt unna så vidt.

- Kunne vært topp tre

Boasson Hagen sier til TV 2 at han fuglte taktikken det norske laget hadde lagt opp på forhånd og nektet å dra da han og Van Avermaet lå noen få sekunder bak Sagan.

- Jeg hadde veldig store medaljemuligheter. Jeg venta heller og håpa at Alex hadde mer krefter, men det hadde han vel egentlig ikke. Jeg dro aldri i front der. Hvis vi hadde kjørt maks bak, så kunne jeg kanskje vært topp tre. Men det får vi aldri svar på, konstaterte Boasson Hagen.

Alexander Kristoff gjorde et sterkt comeback på de siste meterne, men ble altså slått i spurten om medaljene.

Australske Michael Matthews bok sølvet, mens Ramunas Navardauskas knep bronsen like foran Kristoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere