*Nettavisen* Sport.

Kristoff-lagkamerat vant etappe i Giro d'Italia

VANT ONSDAGENS ETAPPE: Ilnur Zakarin. Foto: Fabrice Coffrini (Afp / NTB scanpix)

Ilnur Zakarin imponerte da han stakk fra konkurrentene i brudd. Det gjorde at russeren vant den 11. etappen i Giro d'Italia.

20.05.15 18:17

25-åringen gikk i brudd med ni andre ryttere da det gjensto 116 kilometer av den 153 kilometer lange etappen fra Forli til Imola. Katjusja-rytteren stakk fra bruddkameratene da det var 22 kilometer igjen til mål.

- Jeg startet etappen med et godt håp, og bruddrytterne jobbet bra sammen. Jeg gjorde et forsøk på å gå ifra, og på annet forsøk klarte jeg det, sa Zakarin.

- Lærte en lekse

Et lite øyblikk så det ut som at hovedfeltet skulle ta igjen Zakarin, men plutselig økte forspranget fra 40 sekunder til 1.40 minutter på noen få kilometer. Årets Tour de Romandie-vinner syklet alene i mål med 53 sekunder ned til feltet, der Carlos Betancur vant spurten.

Zakarin var også nære ved å vinne den åttende etappen. Kristoffs lagkamerat har hatt en imponerende førstesesong som Katjusja-rytter med 1.-plassen sammenlagt i Tour de Romandie og en brukbar 9.-plass sammenlagt i Baskerland Rundt.

- Jeg lærte en lekse på etappen da Intxausti vant, fordi den dagen gjorde jeg en feil med å angripe for tidlig. Denne gangen ventet jeg til siste mulighet. Jeg kan fortsatt ikke tro at jeg vant Tour de Romandie, og nå har jeg vunnet en etappe i Giroen. Jeg har mange følelser, og jeg er veldig glad, sa vinneren.

God Katjusja-sesong

Før sesongen var det tvil om Katjusja-laget ville fortsette satsingen etter noen år der resultatene uteble. Dette året har pipen fått en annen lyd. Seirene har kommet på rekke og rad. Etter sist offentliggjøring av rangeringen av lagene i verdenstouren lå det russiske sykkellaget på 2.-plass. Zakarin sikret Katjusjas 20. seier for sesongen. Elleve av seirene står Kristoff for.

Sammenlagt skjedde det ingen endringer blant de største favorittene i Giroen onsdag. Alberto Contador leder fortsatt med tre sekunder på Fabio Aru. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag