RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff med historisk seier!

VANT: Alexander Kristoff vant Milano-Sanremo.
VANT: Alexander Kristoff vant Milano-Sanremo. Foto: Pete Goding (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Ble hyllet av dopingtatte Lance Armstrong etter seieren.

Fem nordmenn stilte til start i sesongens første klassiker-monument, Milano-San Remo.

Løypa ble betraktet som perfekt for de norske sprinterne. Aldri tidligere har en norsk syklist vunnet et av monumentene, og søndag hadde de norske syklistene glimrende muligheter til å klare nettopp denne bragden.

Det var ufyselig vær under søndagens klassikerritt i Italia, og løperne måtte være forsiktige mot slutten av rittet på grunn av våt veibane.

Superkrefter
Alexander Kristoff lå hele tiden klokt plassert i feltet, og mot slutten fikk han god hjelp av lagkameratene til å komme seg i perfekt posisjon før innspurten.

I spurten viste Alexander Kristoff at han er en av verdens desidert beste sprintere.

Lenge så det ut til at Kristoff ble stengt inne, og ikke ville klare å manøvrere seg fremover i feltet.

Men på de siste hundre meterne viste han superkrefter, og regelrett utklasser Mark Cavendish og den øvrige verdenseliten, og sikret dermed den første norske seieren i et klassiker-monument.

- Jeg føler meg bra. Det var en fantastisk seier. Luca Paolini hjalp meg mye på slutten. Jeg trodde ikke på det da jeg krysst mållinjen. Dette er helt utrolig. Jeg trodde det skulle være vanskelig å sla Greipel og Cavendish, men jeg klarte å spurte bra også etter 300 kilometer, sa Kristoff i et intervju vist på Eurosport etter rittet.

- Jeg prøvde å vinne, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, avsluttet nordmannen.

Historisk
Aldri tidligere har en norsk syklist klart bragden å vinne Milano-Sanremo, og før søndagens ritt var Thor Hushovd og Knut Knudsens tredjeplasser det beste en norsk syklist hadde prestert i klassikeren.

I forkant av rittet ble det snakket mye om at årets løype passet de norske syklistene perfekt.

- Løypa er justert flere ganger, og den offisielle versjonen ble klart før denne uka, på grunn av vanskelige værforhold og jordras. Opprinnelig skulle årets være et av de tøffeste på lenge, med flere stigninger, men er nå blitt mer lik den klassiske utgaven. Det er helt klart en fordel for de norske spurterne, skrev Eurosport-kommentator Arild Eriksen i en pressemelding tidligere denne uken.

Hyllet av Lance Armstrong

Dopingtatte Lance Armstrong er ingen populær mann i sykkelmiljøet, men etter Kristoffs seier gikk Armstrong ut med en hyllest av nordmannen på Twitter.

Det spørs om Kristoff setter særlig pris på hyllesten fra Armstrong.


Grunnen til at Armstrong twitret nettopp denne meldingen, er at Kristoff brukte startnummer 181 under søndagens ritt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere