RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff mener Katusja kan gjøre begge deler

GIRA PÅ TOUREN: Alexander Kristoff er innstilt på å sykle Tour de France i 2015.
GIRA PÅ TOUREN: Alexander Kristoff er innstilt på å sykle Tour de France i 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Mener det er plass til både ham og Joaquim Rodriguez i laget.

Alexander Kristoffs 2014-sesong var av det solide slaget. Neste år sikter den norske spurteren enda høyere, med VM i Richmond, USA som det største målet.

PLASS TIL BEGGE? Katusja må velge mellom å satse på enten Joaquim Rodriguez og Alexander Kristoff i Tour de France - eller å satse på begge.

2014-sesongen ga Katusja-rytteren fra Rogaland en rekke høydepunkter. Neste år håper han å heve prestasjonene ytterligere.

For etter seirer i Milano – San Remo og to etappeseirer i Tour de France drømmer han om å bli verdensmester i amerikanske Richmond til høsten.

- Jeg skal forsøke å vinne alt jeg kan, og det ville vært en drøm som gikk i oppfyllelse om jeg vant VM. Du kan ikke vinne alt, men vi skal selvsagt forsøke å vinne alt vi stiller opp i, sier Kristoff tilCyclingnews.

Den avsluttede sesongen ser han ingen grunn til å være misfornøyd med.

- Forrige sesong var fantastisk for meg. Jeg vet at jeg er blant de aller beste i verden, selv om jeg kanskje ikke er den beste. Jeg kan definitivt få gode resultater i alle løp, sier nordmannen.

Vil til Frankrike

Sammen med resten at Katusja-laget er han nå på treningsleir i Spania foran den kommende sesongen. Den starter med Tour of Qatar i januar, hvor han har lave forventninger. Deretter venter et nytt forsøk på å vinne Milano – San Remo som årets første store mål.

Til Cyclingnews sier han at han ser for seg deltakelse i Tour de France kommende år. Det etter at det i høst har vært spekulert i om laget ønsket å satse på sammenlagt-kandidaten Joaquim Rodríguez der, og dermed kan komme til å sende Kristoff til Giro di Italia isteden.

27-åringen mener det er plass til både ham og spanjolen.

- Jeg tror det kan være bra for oss begge, slik at vi kan dele på presset. Så lenge han har en sterk klatrer med seg, slik som Moreno, og dermed ikke er alene, så vil han klare seg. Jeg tror det kan fungere. Så trenger vi selvsagt noen som er allsidige og kan bidra både i fjellene og på de flate etappene, mener Kristoff.

Nye regler

I 2015 har Tour de France gjort om på reglene for å vinne den grønne sprinttrøya. Nå skal etappevinnerne belønnes i enda større grad enn de har blitt tidligere, noe som skal gjøre konkurransen mer åpent.

- Jeg tror de nye reglene kommer til å gjøre det mer spennende. Jeg tror ikke det står bare mellom meg og Peter Sagan. Også Mark Cavendish og Marcel Kittel kommer til å være med i kampen, sier Katjusja-rytteren.

(©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere