*Nettavisen* Sport.

Kristoff-trener: -  Reflekterer så klart over mulig terror mot Tour de France

TERROR: Stein Ørn (innfelt) innrømmer at de tenker over muligheten for terror mot Tour de France. Foto: Heiko Junge (NTB - Scanpix)

Stein Ørn legger likevel troen i at arrangørene har kontroll.

Da Alexander Kristoff skulle sykle et sykkelritt i Tyskland for en drøy måned siden, rakk han ikke mer enn å ankomme hotellet før rittet var avlyst.

Grunnen var terrortrusler mot rittet Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

- Det var reell terror som var planlagt. Det er skummelt. Vi så hvordan det gikk på Boston maraton i fjor. Med mange døde og skadde, så jeg er glad de klarte å avverge det, sa Alexander Kristoff til NRK om terroren den gang.

Etter fredagens terrorangrep mot en fransk fabrikk, er det flere som frykter at nye angrep kan ramme landet i framtiden. Tour de France har rittstart om en drøy uke, og Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, innrømmer at man tenker seg om en ekstra gang når slike hendelser skjer.

-Det er klart at man reflekterer over at det er en mulighet for terror i Tour de France etter en sånn tragisk hendelse. Men det er arrangører som må gå god for sikkerheten, og gjør de ikke det, så må de avlyse sånn som i Tyskland tidligere i år, sier Ørn til Nettavisen

Mulig terrormål
Han er klar på at arrangementer som Tour de France kan være mål for terroristene.

- Tour de France er en type arrangement med veldig stor oppmerksomhet. Det er jo samlet veldig mange mennesker, og derfor er det absolutt en potensiell risiko for terror under Touren. Av den grunn stiller dette ekstra sikkerhetskrav til arrangøren, mener treneren.

Det som gjør at det kan være vanskelig å ramme et sykkelritt, er at det går veldig raskt med syklistene. Hovedproblemet kommer kanskje heller om man for eksempel sikter seg inn på et målområde med masse publikum tilstede.

-I sykling er det en såpass lang løype at det blir vanskelig å sikre hele løypa. Samtidig skjer det på et veldig lite området av gangen, og syklistene beveger seg raskt, så det vil være vanskelig om det er syklistene man ønsker å ramme.

Kristoff enig
Etter rittet i Tyskland i mai, uttalte også Alexander Kristoff selv at han frykter det kan være vanskelig å ha kontroll på eventuelle terrorister under Touren.

- Jeg håper at planleggerne og etterretningen har kontroll. Men det er vanskelig å ha kontroll på alle tilskuerne i hvert land. Hvis noen virkelig vil skade folk er det mulig å gjøre det i Tour de France, og hvor som helst ellers. Touren tiltrekker seg mange folk og da er det mulig å gjøre stor skade, så jeg tenker litt på det, fortalte han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.