*Nettavisen* Sport.

Kristoff vant første etappe

SEIERHERREN: Alexander Kristoff (Team Katjusja) tar imot seierskyssene på pallen etter seieren i første etappe av Tour of Norway. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Åpnet Tour of Norway på beste mulige måte

20.05.15 19:41

Alexander Kristoff krysset målstreken først etter den 182 kilometer lange etappen fra Årnes til Sarpsborg, som åpnet 2015-utgaven av Tour of Norway.

Caleb Ewan fra Orica GreenEDGE ble nummer to, mens Edvald Boasson Hagen fra MTN- Qhubeka tok tredjeplassen.

Etappen ble svært spennende, da et brudd hvor blant andre Vegard Stake Leangen satt holdt unna for hovedfeltet helt til det kun gjensto 300 meter til mål.

- Vi hadde absolutt ikke kontroll mot slutten, og jeg var på ingen måte sikker på at vi ville hente utbryterne da vi begynte på rundene inne i byen, sa Kristoff til NTB etterpå.

Sven Erik Bystrøm bidro ifølge Procycling.no sterkt til at Katjusja klarte å hente inn bruddet, sånn at Alexander Kristoff ble satt i posisjon til å gjøre det han kan best: Spurte.

Og spurte gjorde han. Bedre enn alle andre, akkurat som da han vant spurten på samme oppløp for to år siden.

- Sven Erik Bystrøm og Dmitrij Kozontsjuk gjorde en god jobb for meg på slutten. De måtte gi alt og kjøre for å ta inn de foran, og det gjorde at jeg ikke fikk noen til å hjelpe meg i spurten. Jeg kom litt langt bakpå opp bakken mot målstreken, men heldigvis hadde jeg krefter nok til å hale det i land, oppsummerer Kristoff.

Onsdagens seier er hans ellevte i 2015.

Kristoff vant to etapper under Tour of Norway i fjor, og tre etapper i 2013.

Klikk på bildet for å forstørre.

SPURTET TIL SEIER: Alexander Kristoff (Team Katjusja) jubler etter spurtseieren mot Caleb Ewan. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)


Lars Petter Nordhaug og Frederik Strand Galta kom i mål til henholdsvis niende- og tiendeplass, slik at det ble fire nordmenn blant de ti øverste på resultatlisten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.