Kristoff vant i tøft vær: - Det var nærmest sandstorm

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet.

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet. Foto: Yoshikazu Tsuno (Afp)

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet.

Etappen på 194,5 kilometer gikk unna i et høyt tempo, men nordmannen var ikke til å stoppe i avslutningen og vant spurten i gruppen bestående av 12-13 syklister. Han vant med en halv sykkellengde foran italienske Andrea Guardini og belgieren Greg Van Avermaet.

Kristoff har også overtatt ledelsen sammenlagt. 27-åringen er ett sekund foran Tom Boonen som ble toer på søndagens åpningsetappe.

– Det er veldig mange av de beste om er med her. At jeg vinner viser at jeg er i veldig god form, sa Kristoff til TV 2.

På grunn av høyt tempo og kraftig sidevind ispedd sand, splittet feltet seg opp i flere smågrupper. Gjennomsnittshastighet de to første timene av rittet var godt over 54 km/t.

– Det var jo nærmest sandstorm der ute. Dette er en av de hardeste dagene jeg har hatt i Qatar noen gang, sa Kristoff.

Tirsdag er det en 10,9 kilometer lange tempoetappe på programmet. Der er fjorårsvinner Niki Terpstra favoritt. Terpstra holder 5.-plassen sammenlagt, kun åtte sekunder bak Kristoff.

Også Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm deltar i rittet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.