Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kristoff vant i tøft vær: - Det var nærmest sandstorm

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet.
Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet. Foto: Yoshikazu Tsuno (Afp)
Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet.

Etappen på 194,5 kilometer gikk unna i et høyt tempo, men nordmannen var ikke til å stoppe i avslutningen og vant spurten i gruppen bestående av 12-13 syklister. Han vant med en halv sykkellengde foran italienske Andrea Guardini og belgieren Greg Van Avermaet.

Kristoff har også overtatt ledelsen sammenlagt. 27-åringen er ett sekund foran Tom Boonen som ble toer på søndagens åpningsetappe.

– Det er veldig mange av de beste om er med her. At jeg vinner viser at jeg er i veldig god form, sa Kristoff til TV 2.

På grunn av høyt tempo og kraftig sidevind ispedd sand, splittet feltet seg opp i flere smågrupper. Gjennomsnittshastighet de to første timene av rittet var godt over 54 km/t.

– Det var jo nærmest sandstorm der ute. Dette er en av de hardeste dagene jeg har hatt i Qatar noen gang, sa Kristoff.

Tirsdag er det en 10,9 kilometer lange tempoetappe på programmet. Der er fjorårsvinner Niki Terpstra favoritt. Terpstra holder 5.-plassen sammenlagt, kun åtte sekunder bak Kristoff.

Også Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm deltar i rittet. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!