RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NESTEN: Alexander Kristoff (helt til venstre) ledet lenge på oppløpet, men hadde ikke krefter nok til å holde unna for Andre Greipel (i rødt) og Bryan Coquard (i grønt).
NESTEN: Alexander Kristoff (helt til venstre) ledet lenge på oppløpet, men hadde ikke krefter nok til å holde unna for Andre Greipel (i rødt) og Bryan Coquard (i grønt). Foto: Peter Dejong (Ap / NTB scanpix)

Kristoffs sykdom kan ødelegge VM-forberedelsene

Alexander Kristoff har slitt med sykdom på harde fjelletapper i Tour de France.

Lege, trener og stefar Stein Ørn krysser fingrene for at 28-åringen blir kvitt problemene fort.

Spurteren må reise hjem fra Paris uten etappeseier i bagasjen. I 2014 kunne han pakke ned to seirer i kofferten. Etter sykdomsproblemer i Alpene i intens varm, skal Kristoff hjem til Norge og hvile seg på vei mot storformen til VM i september.

- Nå er det viktig at Alexander får tid til å hvile. Han trenger restitusjon slik at han kan bygge seg opp mot det neste målet som er VM, sier Ørn til NTB.

Kristoff stefar og trener tror påkjenningen Katjusja-rytteren har gått igjennom i Frankrike har vært stor. Større enn i 2014.

- Alexander er fysisk ganske brutt ned. Jeg er imponert over hvordan han har kommet seg igjennom det, men han er nok ganske sliten nå, sier Ørn.

47-åringen håper halsproblemene og feberen Kristoff har slitt med de siste dagene ikke forverrer seg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere