RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per-Espen Løkenhagen/Scanpix

Kurt Asle må bryte Tour de France

Sist oppdatert:
– Det må et mirakel til om jeg skal fortsette, sier nordmannen.

Det var på tirsdagens 10. etappe av Tour de France at Kurt Asle Arvesen gikk i bakken rundt 90 kilometer før mål, og skadet kragebenet. Nordmannen var involvert i en velt sammen med flere ryttere, og mens de andre kom seg raskt tilbake på sykkelen, ble Arvesen stående og holde seg til venstre skulder.

Etter å ha blitt raskt undersøkt av lege, kom Arvesen seg tilbake på sykkelen og fortsatte etappen. TV-bildene viste imidlertid at Team Saxo Bank-rytteren hadde store smerter. Etter noen kilometer var han på plass i hovedfeltet, men måtte raskt ned i legebilen.

Les også: Hushovd knust av Cavendish

Må bryte Touren
Nordmannen fullførte til slutt etappen til tross for smertene, men på vei til lege tirsdag kveld opplyser Arvesen overfor TV 2 at han er ute av årets Tour de France.

– Det må et mirakel til om jeg skal fortsette. Det er trist å gi seg etter bare ti dager, jeg var i god form, sier Saxobank-rytteren.

Det er en av de største nedturene, det er det. Jeg hadde gledet meg til å bidra for laget de neste to ukene. Jeg ville og fått sjansen til å kjøre for egen sjanse.

Siste melding fra sykehuset skal være at kragebeinet er brukket tvers av.

- Trøya måtte skjæres av
Dermed ble Saxobank-sjef Bjarne Riis' dystre spådommer virkelighet.

– Jeg tror kravebenet er brukket. Han er utrolig viktig for oss, men jeg er redd han er ute av Touren for i år, sa Riis til TV 2 Sporten etter målpassering.

Lagkamerat Jens Voigt kunne fortelle at Arvesen ikke kunne røre skulderen etter løpet.

- Det så ut som et brukket kragebein. Man måtte skjære av trøya hans fordi han ikke klarte å røre skulderen. Jeg har selv brukket kragebeinet 3 ganger og vet hvordan det ser ut - og skulderen til Arvesen så ikke bra ut, sa lagkamerat Jens Voigt til TV 2.

Traff trolig tilskuer
Ifølge Riis var det en motorsykkel som forårsaket velten.

– En motorsykkel kjørte inn i en tilskuer slik at tilskueren havnet i veien. Plutselig lå de der alle sammen, sier Riis til dansk TV 2.

Riis tror at Arvesen så traff tilskueren, og at det var grunnen til at han gikk i asfalten.

Nordmannen ble sendt direkte til røntgen etter at han hadde syklet i mål.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere